În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Principalele subiecte abordate au vizat reforma serviciului public de ocupare, a sistemului de îngrijire pe termen lung precum şi consolidarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Ca o concluzie a celor discutate, oficialul român a anunțat, într-o postare pe Facebook, că "vom face din politicile de ocupare o prioritate a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Aici avem în vedere şi integrarea Ministerului Educaţiei şi a tuturor actorilor - sindicate şi patronate - în acest proces.
ANOFM nu este o agenție de plăți
Nu văd ANOFM doar ca pe o Agenţie de plăţi, ci ca pe cel mai important jucător pentru creşterea gradului de ocupare pe piaţa muncii şi adecvarea competenţelor şi abilităţilor persoanelor în căutarea unui loc de muncă la nevoile angajatorilor", a subliniat ministrul Muncii, sublniind, în același timp, că reforma în domeniul asistenţei sociale impune şi o creştere a capacităţii Inspecţiei Sociale şi a statutului inspectorilor sociali.
"Pentru asta avem nevoie de formare pentru inspectorii sociali, mărirea numărului de asistenţi sociali, creşterea resurselor logistice şi de echipamente pentru aceştia, finanţarea unor registre actualizate ale furnizorilor de servicii sociale şi beneficiarilor de asistenţă socială şi implementarea unui mecanism naţional de petiţii pentru asistenţă şi servicii sociale. Întregul sistem de îngrijire pentru vârstnici trebuie întărit atât prin servicii de îngrijire la domiciliu, cât şi prin centre de zi adaptate nevoilor, dar şi cămine pentru vârstnici", a mai spus ministrul Muncii.
Aceasta este destinația finanțării solicitate
Nu în ultimul rând, oficialul de la Muncă a adăugat că "situaţiile grave din ultima vreme pe care le cunoaştem cu toţii sunt în zona persoanelor cu dizabilităţi". "Acţionăm ferm pentru ca acestea să nu se mai repete. Pentru persoanele cu dizabilităţi finanţarea pe care o solicităm este pentru locuinţe în comunitate", a mai precizat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.
În urma întâlnirii s-a convenit ca directorul general Joost Korte să efectueze o vizită oficială în România la finalul lunii noiembrie a anului în curs, precizează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....