"Start Export este proiectul pe care vi-l propun pentru anul acesta şi care înseamnă să vorbim în România din ce în ce mai mult despre export, pe modelul antreprenoriat. Vă aduc aminte că, în 2016, se lansa Start-Up Nation, un program adresat antreprenorilor. Astăzi, unele date statistice spun că 5 din 10, altele că 6 din 10 tineri vor să devină antreprenori. Deci, scopul acestui program a fost atins, pentru că vorbim despre antreprenoriat şi dorim să fim antreprenori în România, nu în afara graniţelor ţării. Acelaşi lucru mi-l doresc să-l facem şi să vorbim împreună despre export. Numărul companiilor care exportă azi din România este sub jumătatea mediei europene. Cum putem îmbunătăţi acest indicator? Printr-un program pe care îmi propun să-l adresez antreprenorilor pentru debut, pentru a înţelege foarte bine ce înseamnă exportul. Acest proiect trebuie să aibă cel puţin trei piloni în faza iniţială. Start Export este un program care se dezvoltă în funcţie de nevoile dvs., are experienţa programului pe care l-am desfăşurat pe fonduri elveţiene, cu exemple de bune practici la Prahova şi Bacău. Am avut o finanţare pentru subvenţionarea dobânzii", a afirmat Oprea.
Idei de afaceri în care puțini au crezut. Dar au reușit
Ministrul de resort a precizat că unul dintre pilonii principali ai programului se axează pe educaţia antreprenorilor, pentru ca aceştia să se familiarizeze cu instrumentele ce trebuie utilizate pentru a deveni exportatori.
"Un pilon este Incubatorul de afaceri. Astfel, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a României am identificat asemenea posibilităţi în care, împreună cu asociaţiile patronale reprezentative, cu reprezentanţii mediului de afaceri, să putem vorbi foarte mult despre educaţie, despre cum ne pregătim pentru a ieşi la export, despre cum putem folosi instrumentele pe care Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului le pune la dispoziţia dvs, mediului de afaceri. Vorbim aici despre programul de promovare a exportului sau despre internaţionalizare sau despre misiunile economice sau despre reţeaua de consilieri economici, care nu este foarte numeroasă, dar care au mandat explicit că trebuie să sprijine mediul de afaceri şi companiile româneşti", a explicat Ştefan-Radu Oprea, anunță Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...