Profesorul Coșea: Desființarea statului paralel, una dintre așteptările alegătorilor din România
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Oameni traversează strada
Oameni traversează strada
EXCLUSIV
Profesorul de economie Mircea Coșea a făcut declarații incisive după alegerile locale din România, în cadrul emisiunii "Banii tăi" difuzată de DCNews TV. Coșea a subliniat așteptările mari ale alegătorilor de la noii lideri politici și nevoia urgentă de reconstrucție a statului român.

”Un al doilea lucru grav a fost distrugerea capitalului românesc. Nu știu dacă la ordinul unuia, la ordinul altuia, dar la ordinul unei alte țări. Nu știu. Deocamdată lucrurile sunt în ceață”, a declarat Coșea, referindu-se la declinul industriei naționale, inclusiv dispariția fabricilor de zahăr și îngrășăminte chimice.

În ceea ce privește responsabilitățile noilor guvernanți, profesorul a subliniat că ”prima obligație, prima responsabilitate față de cei care au votat este să rezolve problema statului paralel”. El a evidențiat necesitatea unor măsuri clare și decisive în justiție, menționând că PSD are acum forța necesară pentru a implementa aceste schimbări.

”Oamenii își explică multe lucruri grele pe care le-au trăit. O fi fost din vina statului paralel, n-o fi fost, e până acum. De asta mai toate lucrurile care s-au petrecut în justiție, de la lucruri mici până la lucruri grave, toate sunt de acolo”, a adăugat Coșea.

De asemenea, economistul a abordat problema promisiunilor economice făcute în campanie. ”Al doilea lucru important! Ceea ce așteaptă lumea este să se respecte promisiunile economice pe care le-au făcut. Și asta e foarte greu, fiindcă s-au făcut promisiuni așa, ca să fie”, a spus el, subliniind dificultatea menținerii acestor promisiuni în contextul actual.

Analistul, referindu-se la promisiuni, a mai arătat că: ”S-au făcut niște creșteri de salariu minim, cu efecte contradictorii și poate chiar negative, în timp. Pensiile nu merg, ba schimbă, ba se recalculează... e clar că nu sunt bani. Se vorbește despre investiții care nu prea se văd. Domnul prim-ministru spune că pentru prima oară în istoria României astfel de investiții sunt în creștere. Dar vine INS-ul și zice ”Nu, le-ați avut pe consum și pe spectacole””, a punctat profesorul.

În concluzie, Mircea Coșea a transmis că ”oamenii așteaptă o rezolvare la lucrurile astea. Vor ca România să fie altfel după aceste voturi”, insistând asupra faptului că, fără o reconstrucție serioasă și fără respectarea promisiunilor, încrederea alegătorilor va fi iremediabil pierdută.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel