El crede că, din cauza topirii gheții în taigaua și în tundra din Siberia, bolile și virusurile antice din această regiune se pot „trezi” din nou. În același timp, este imposibil să se prevadă ce virus care a existat în epoca preistorică sau cu sute de mii de ani în urmă poate apărea din nou. Și nu vom știi ce rău pot să facă.
„Sunt sigur că există tot felul de virusuri cu care nu ne-am mai întâlnit până acum”, a spus Rae Kwon Chung. În opinia sa, virusurile se întorc, iar omenirea trebuie să fie pregătită pentru astfel de provocări și să răspundă rapid la ele. ”Ce înseamnă asta? Că trebuie dezvoltate noi tehnologii, trebuie studiate documente istorice și că oamenii de știință din întreaga lume trebuie să lucreze împreună pentru a găsi soluții înainte ca răul să năvălească pentru noi”, a spus el.
Merită menționat, în acest context, un studiu elaborat de un grup de cercetători din Canada și Marea Britanie, raport ce avansează mai multe scenarii privind evoluția încălzirii globale. Unul dintre ele implică transformarea Pământului într-un loc nelocuibili în următorii 500 de ani.
Cercetătorii au atras atenția asupra Documentului ONU privind strategia climatică, conform căruia țările trebuie să își intensifice urgent eforturile pentru a spopa creșterea temperaturii medii globale. În opinia experților, organizația mondială tratează cu superficialitate riscurile pe termen lung ale încălzirii globale.
Dispariția omului ca specie
Experții au prezentat trei modele de schimbări care ar putea avea lor pe plenetă, cel mai grav presupunând dispariția omului ca specie.
„Dacă încălzirea globală nu este oprită, peste cinci sute de ani Pământul se va schimba atât de mult încât va trebui să luptăm pentru supraviețuirea și conservarea culturilor noastre înrădăcinate istoric și geografic”, avertizează oamenii de știință într-un articol publicat în The Conversation.
Citește și Siberia a bătut toate RECORDURILE de temperatură în 2020
Conform acestei teorii, o parte a Pământului va deveni nelocuibilă din cauza încălzirii și o serie de culturi, inclusiv cele de grâu și cartofi, vor deveni foarte rare din cauza lipsei de teren fertil. Oamenii de știință au subliniat necesitatea unei planificări mai atente a strategiilor climatice la nivel global și de a-și uni forțele pentru a preveni o catastrofă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Decizia adoptată în ședința de...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...
Urmăriți o nouă ediție a...