Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Aceștia au inițiat greva după ce negocierile contractuale cu operatorii hotelieri Marriott International, Hilton Worldwide și Hyatt Hotels au ajuns într-un impas, a anunțat duminică sindicatul Unite Here.
Grevele, care au început duminică, s-ar putea extinde la alte orașe din SUA în timpul weekendului de Ziua Muncii, pe măsură ce mai mulți lucrători din sectorul hotelier se pregătesc să se alăture grevei.
Hyatt a declarat anterior că are planuri de urgență în caz de grevă, astfel încât operațiunile hotelului să nu fie afectate.
Mii de lucrători hotelieri vor fi în grevă având în vedere că la sfârșitul săptămânii viitoare cu 9% mai mulți americani călătoresc pe plan intern de Ziua Muncii în SUA (7 septembrie), comparativ cu anul trecut.
Greva s-ar putea extinde
Unite Here, care reprezintă lucrătorii din hoteluri, cazinouri și aeroporturi din Statele Unite și Canada, a declarat că lucrătorii din hoteluri ar putea intra în grevă și în alte orașe mari, având în vedere dezacordul cu operatorii hotelieri cu privire la salarii și la persistenta reducere de locuri de muncă din perioada pandemiei.
„Grevele au fost, de asemenea, autorizate și ar putea începe în orice moment în Baltimore, Honolulu, Kauai, New Haven, Oakland, Providence, San Diego, San Francisco, San Jose și Seattle”, a afirmat sindicatul într-o declarație.
Ieșiri în stradă
Greva are loc în contextul în care 40.000 de lucrători hotelieri Unite Here din 20 de orașe se confruntă cu expirarea contractelor în acest an. Aproximativ 15.000 dintre acești lucrători au autorizat greve în 12 piețe, de la Boston la Honolulu.
Începând cu luna mai, lucrătorii negociază noi contracte pe patru ani.
„Nu vom accepta o „nouă normalitate” în care companiile hoteliere profită prin reducerea ofertelor pentru oaspeți și abandonarea angajamentelor față de lucrători”, a declarat președintele Unite Here, Gwen Mills, cerând mai multă înțelegere din partea marilor companii hoteliere.
Sindicatul a îndemnat călătorii să își anuleze sejururile la hotel dacă lucrătorii sunt în grevă și să solicite rambursări fără penalități.
În 2023, lucrătorii Unite Here au obținut contracte record în Los Angeles în urma unor greve continue și în Detroit după o grevă de 47 de zile.
În Las Vegas, operatorii de cazinouri MGM, Caesars și Wynn au ajuns la un acord în noiembrie pentru a evita o grevă cu 40.000 de lucrători din sectorul hotelier cu câteva zile înainte de termenul limită care ar fi reprezentat o lovitură dură pentru Vegas Strip.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...