Muncitorii americani din industria hotelieră au intrat în grevă. Care sunt revendicările lor

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Hilton / sursa foto: Wikimedia Commons
Hilton / sursa foto: Wikimedia Commons
Aproape 1.100 de lucrători hotelieri din orașele americane Boston și Greenwich au început o grevă care va dura trei zile.

Aceștia au inițiat greva după ce negocierile contractuale cu operatorii hotelieri Marriott International, Hilton Worldwide și Hyatt Hotels au ajuns într-un impas, a anunțat duminică sindicatul Unite Here.

Grevele, care au început duminică, s-ar putea extinde la alte orașe din SUA în timpul weekendului de Ziua Muncii, pe măsură ce mai mulți lucrători din sectorul hotelier se pregătesc să se alăture grevei.

Hyatt a declarat anterior că are planuri de urgență în caz de grevă, astfel încât operațiunile hotelului să nu fie afectate.

Mii de lucrători hotelieri vor fi în grevă având în vedere că la sfârșitul săptămânii viitoare cu 9% mai mulți americani călătoresc pe plan intern de Ziua Muncii în SUA (7 septembrie), comparativ cu anul trecut.

 

Greva s-ar putea extinde

Unite Here, care reprezintă lucrătorii din hoteluri, cazinouri și aeroporturi din Statele Unite și Canada, a declarat că lucrătorii din hoteluri ar putea intra în grevă și în alte orașe mari, având în vedere dezacordul cu operatorii hotelieri cu privire la salarii și la persistenta reducere de locuri de muncă din perioada pandemiei.

„Grevele au fost, de asemenea, autorizate și ar putea începe în orice moment în Baltimore, Honolulu, Kauai, New Haven, Oakland, Providence, San Diego, San Francisco, San Jose și Seattle”, a afirmat sindicatul într-o declarație.

 

Ieșiri în stradă

Greva are loc în contextul în care 40.000 de lucrători hotelieri Unite Here din 20 de orașe se confruntă cu expirarea contractelor în acest an. Aproximativ 15.000 dintre acești lucrători au autorizat greve în 12 piețe, de la Boston la Honolulu.

Începând cu luna mai, lucrătorii negociază noi contracte pe patru ani.

„Nu vom accepta o „nouă normalitate” în care companiile hoteliere profită prin reducerea ofertelor pentru oaspeți și abandonarea angajamentelor față de lucrători”, a declarat președintele Unite Here, Gwen Mills, cerând mai multă înțelegere din partea marilor companii hoteliere.

Sindicatul a îndemnat călătorii să își anuleze sejururile la hotel dacă lucrătorii sunt în grevă și să solicite rambursări fără penalități.

În 2023, lucrătorii Unite Here au obținut contracte record în Los Angeles în urma unor greve continue și în Detroit după o grevă de 47 de zile.

În Las Vegas, operatorii de cazinouri MGM, Caesars și Wynn au ajuns la un acord în noiembrie pentru a evita o grevă cu 40.000 de lucrători din sectorul hotelier cu câteva zile înainte de termenul limită care ar fi reprezentat o lovitură dură pentru Vegas Strip.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ședință de Guvern / FOTO: Gov.ro
Bursa de Valori București
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României
Nvidia / Foto: Laineema / Flickr
Casă de schimb valutar
Semnare document / FOTO: Freepik
Nissan
Foto: Freepik.com
Ceaușescu pe șantier / Foto: Fototeca online a comunismului românesc / Cota: 116/1979
Sac cu bani / FOTO: Freepik

Investitorii stau pe munți de cash și nu știu ce să facă

Mii de miliarde de dolari blocate din cauza războaielor...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Cupru
Londra
Apple

Apple intră în domeniul interfețelor creier-computer

Apple (NASDAQ:AAPL) își face intrarea în domeniul...

Samsung

Samsung pregătește o achiziție importantă în Europa

Este vorba despre preluarea unui specialist în sisteme...

Indicele ROBOR la 3 luni a început să scadă
Tanczos Barna

România va încasa 1,3 miliarde euro din tranşa 3 din PNRR

România va încasa, pe 10 iunie, 1,3 miliarde euro din...

Cristian Popa, BNR
Calendar fiscal

Modificări în declarația 100. Apare o nouă obligație fiscală

ANAF actualizează formularul 100, apare o nouă obligație...

OECD
București interbelic
Indici bursieri
Ședință de Guvern
Deficit comercial / Foto: Freepik
BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB

pixel