"100% Transparenţă. Am supărat mulţi oameni din sistem în momentul în care am spus adevărul. Am spus adevărul despre mersul la târguri pe banii statului şi despre faptul că măsura 3 nu îşi atinge scopul. Nu îşi atinge scopul pentru că ajunge să finanţeze în proporţie de peste 50% imobiliare. Şi nu doar atât, dar suspiciunile de fraudă de care am vorbit sunt bazate pe fapte reale. Am avut discuţia aceasta şi cu premierul şi i-am propus un curs de acţiune. Ştiu că adevărul doare, dar singura noastră şansă dacă vrem să salvăm România este măcar să spunem adevărul şi să fim foarte transparenţi cu ce găsim în ministere. Nu să menţinem butaforii", a spus Claudiu Năsui.
Varianta britanică a coronavirusului stârnește ÎNGRIJORĂRI! MUTAȚII peste MUTAȚII
Potrivit ministrului, el este acuzat că a avut cont pe platforma de granturi, dar "nu este absolut nicio problemă" pentru că a vrut să vadă fiecare pas din procedură şi să o optimizeze.
"Am folosit acel cont de câteva ori şi exclusiv în scopul înţelegerii proceselor din spatele platformei şi a muncii funcţionarilor pentru a creşte numărul de procesări pe zi. Ceea ce am şi reuşit. Am crescut numărul de evaluări de 9 ori în timp record. Pentru că vreau să fiu 100% transparent, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferente contului meu. După care am primele şi singurele accesări în 29 decembrie şi 31 decembrie. Deci, cu mult înainte să fie vreo informaţie relevantă. Pe 24 decembrie a fost prima mea zi în minister", a menţionat ministrul Economiei.
El a declarat că de când a venit în minister a făcut din transparenţă o regulă şi că a avut trei priorităţi: deblocarea măsurilor de ajutorare Covid, operaţionalizarea schemei pentru HoReCa şi reorganizarea ministerului (care se împarte cu cel al energiei).
"Am avut o abordare activă în toate cele 3 priorităţi. Am găsit finanţare pentru măsuri (mulţumesc lui Cristian Ghinea). Am încercat să automatizez cât se poate toată procedura (mulţumesc STS-ului care gestionează platforma). Am multe de spus despre această măsură, dar este în desfăşurare o anchetă. Vă promit, însă, că toţi cei care au divulgat date cheie (în speţă procentul de cofinanţare de la limita eligibilităţii) au comis fapte penale şi vor suporta consecinţele. Statul român suferă de sindromul Cernobîl. Să vedem o problemă dar să nu zicem nimic. Să o acoperim. Reactorul a explodat, dar statul se preface că nu s-a întâmplat nimic. Faimosul 'staţi liniştiţi, avem de toate', când de fapt în sistem e dezastru. Şi dacă cumva vorbim despre problemă, interesele din sistem se coalizează contra celui care spune că împăratul este gol", a mai scris ministrul Economiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...