National Bank of Greece reunță la ajutorul chinezilor
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Al doilea grup bancar elen, National Bank of Greece (NBG), a anunţat că a încheiat discuţiile cu firma chineză Gongbao privind vânzarea diviziei sale de asigurări. NBG a precizat miercuri că nu vor mai avea loc negocieri cu Gongbao. 

Vânzarea National Insurance făcea parte din planul de restructurare convenit cu UE ce prevede concentrarea pe operaţiunile bancare de bază şi reducerea prezenţei lor peste hotare. Precedentele discuţii privind vânzarea diviziei de asigurări către investitori din SUA şi Olanda au eşuat în martie.

Gongbao a prezentat în iunie o ofertă pentru preluarea unei participaţii majoritare în National Insurance. "NBG îşi menţine angajamentul de a explora opţiunile alternative pentru a-şi îndeplini angajamentele conform planului de restructurare convenit cu UE şi va informa investitorii la momentul potrivit", se arată într-un comunicat al băncii elene, deţinută în proporţie de 40% de Fondul de stabilitate financiară al Greciei (HFSF).

NBG este prima din băncile de importanţă sistemică din Grecia care nu a mai avut nevoie de finanţarea de urgenţă (ELA) acordată de Banca Centrală Europeană (BCE) creditorilor eleni. Din 2015, instituţiile financiare din Grecia se bazează pe finanţarea de urgenţă deoarece retragerile de depozite din băncile greceşti au crescut semnificativ.

Pe piaţa românească, în luna octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.

Cele patru mari bănci greceşti - Piraeus Bank, National Bank of Greece, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România, amintește Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...

Atacul Iranului: Reacția pieței petrolului este „surprinzătoare”

Reacția pieței petrolului la recentul atac al Iranului...

Benzina mai scumpă decât ieri. Cât costă litrul de motorină

Putem vorbi despre o ușoară reașezare a prețurilor, care...

Site-urile neautorizate în România vor fi blocate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în...

Criza energetică „a rămas în urma noastră”

Este ceea ce afirmă plin de convingere Nicolas Mougeot,...

Inflația României, cea mai mare din UE și în luna martie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în...


pixel