Netflix demarează un nou serviciu pentru clinenți

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Un nou impozit în România. Despre ce e vorba
Un nou impozit în România. Despre ce e vorba
Platforma de streaming Netflix Inc a anunţat că va oferi clienţilor jocuri video, după ce a încetinit creşterea numărului de abonaţi, în urma sporirii concurenţei şi a ridicării restricţiilor care i-au ţinut pe oameni acasă, transmit DPA şi Reuters.

După boom-ul din 2020, Netflix se confruntă cu o încetinire semnificativă a numărului de noi clienţi. În Statele Unite şi Canada, Netflix a pierdut aproximativ 430.000 de abonaţi în trimestrul doi din 2021, al treilea declin trimestrial al companiei din ultimii zece ani. În Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (regiunea EMEA), numărul de abonaţi a urcat cu 0,19 milioane, în America Latină cu 0,76 milioane, iar în regiunea Asia-Pacific cu 1,02 milioane.

Compania cu sediul în California a anunţat că este în stadiul preliminar al extinderii ofertelor sale de jocuri video, care vor fi disponibile abonaţilor fără costuri suplimentare. Iniţial, Netflix se va concentra pe jocurile pe mobil.

Compania se aşteaptă ca în perioada iulie-septembrie să-şi sporească numărul de clienţi cu 3,5 milioane, în timp ce analiştii de pe Wall Street se aşteptau la o estimare de 5,5 milioane, conform datelor Refinitiv.

Unora le merge bine în pandemie

În trimestrul doi din 2021, Netflix şi-a majorat numărul de clienţi cu 1,54 milioane, depăşind previziunile de 1,04 milioane. Numărul total de abonaţi a atins 209 milioane la 30 iunie 2021, după ce în urmă cu un an Netflix ajunsese la 10,1 milioane de clienţi.

Acum Netflix se confruntă cu concurenţa din partea platformelor Disney+ (Walt Disney), HBO Max (AT&T Inc) şi alte servicii care atrag clienţi, iar cinematografele şi-au redeschis porţile, după ridicarea restricţiilor.

Profitul în trimestrul doi din 2021 a urcat la 1,35 miliarde de dolari, sau 2,97 dolari pe acţiune, sub estimările analiştilor, de 3,16 dolari per titlu. În perioada iulie - septembrie 2020, profitul s-a situat la 720 milioane de dolari, sau 1,59 dolari pe acţiune.

Veniturile au urcat cu 19,4% în trimestrul doi din 2021, la 7,34 miliarde de dolari, de la 6,15 miliarde de dolari în urmă cu un an, în timp ce analiştii estimau 7,32 miliarde de dolari.

În acest trimestru compania se aşteaptă la venituri de 7,48 miliarde de dolari şi câştiguri de 2,55 dolari pe acţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.


pixel