New York și Miami, în pericol să dispară! NASA confirmă: Vine POTOPUL

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fenomenul se derulează mai repede decât s-a anticipat
Fenomenul se derulează mai repede decât s-a anticipat
Experții americani avertizează că în următoarele trei decenii nivelul oceanelor va crește, în apropierea coastelor americane, mai repede decât în ultima sută de ani.

În Statele Unite, nivelul mării va crește în următoarele trei decenii mai mult decât în ultima sută de ani. Din această cauză, orașele de coastă, precum New York și Miami, sunt cele expuse riscului de a fi, pur și simplu, înghițite de inundații, relatează Bloomberg.

În raportul Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA) se spune că, până în 2050, nivelul apelor va crește cu 30 de centimetri. Amploarea acestui fenomen diferă de la o regiune la alta, dar se crede că zonele de coastă sunt cele mai expuse la inundații, maree și furtuni, a căror intensitate va spori în următoarele trei decenii. 

"Nivelul mării continuă să crească într-un ritm alarmant", a recunoscut Bill Nelson, șeful Administrației spațiale americane, NASA. ”Acest lucru pune în pericol comunitățile din întreaga lume", a adăugat el. 

Distrug totul în calea lor

Creșterea nivelului mării amenință în special orașele de coastă, precum New York, Boston și Miami. Acestea se confruntă deja frecvent cu inundații, în timpul cărora apa distruge casele, întreprinderile, autostrăzile și alte infrastructuri de-a lungul coastei.

Raportul NOAA notează că frecvența inundațiilor provocate de maree în New York a crescut de mai mult de două ori din anul 2000, orașul confruntându-se cu revărsarea apelor cam de 10-15 ori pe anș. În Miami și Carolina de Sud, inundațiile au loc de 5-10 ori pe an, față de maximum două  în 2000. "Și vor fi tot mai frecvente, tot mai dese și mai agresive prin forța și amploarea lor, ajungând să-și extindă teritoriile afectate”, avertizează oamenii de știință.

Un cod roșu

Ridicarea nivelului mării este consecință a creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră, care declanșează topirea calotelor de gheață. Dacă emisiile nu vor fi reduse, nivelul global al mărilor ar putea urca cu aproape 1,5 metri până la sfârșitul secolului. Încălzirea globală de peste 3 grade Celsius va duce la topirea rapidă a ghețurilor din Groenlanda și Antarctica, eliberând apă în oceane. Coasta americană, din Carolina de Nord până în Maine, va fi cea mai afectată de creșterea nivelului apelor.

Citește și Chinezii au descoperit ceva nou legat de COVID-19. Verifică la Olimpiadă

"Noile date privind creșterea nivelului mării reprezintă cea mai recentă confirmare a faptului că, într-adevăr, ne confruntăm cu o criză climatică, definită de președintele Joe Biden, drept un "cod roșu"", a declarat consilierul național pentru climă de la Casa Albă, Gina McCarthy. - "Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră care cauzează schimbările climatice, ajutând în același timp orașele noastre de coastă să facă față mai bine efectelor creșterii nivelului mării.

S-a raportat anterior că încălzirea globală a depășit recordul ultimilor 200 de ani, cu o creștere globală a temperaturii Pământului de 1,1-1,2 grade Celsius. Utilizarea resurselor fosile a dus la o creștere a emisiilor, ceea ce a dus la creșterea temperaturii în partea inferioară a atmosferei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Calcule și verificări / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Foto: Freepik.com

Bursa de la București încheie săptămâna într-o notă pozitivă

Au fost înregistrate și creșteri importante. 

Japonia / FOTO: Freepik

Japonia, un test pentru acordurile tarifare ale lui Trump

Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...

Donald Trump
La Expoziția universală/FOTO: Pagina oficială de Facebook a Expoziției
Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...

Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu

pixel