Știrile dimineții. Cele mai importante informații la început de weekend
Grupaj de știri.
Astfel, fostul premier este de părere că prin intermediul măsurilor fiscale, mediul de afaceri cu capital românesc și cel cu capital străin deopotrivă trebuie protejat în aceeași măsură.
”Suntem responsabili împreună cu partenerii noștri de coaliție, de aceea cred că este foarte important să subliniem că, pe de o parte, avem măsurile care vizează reducerea cheltuielilor bugetare, ele trebuie să aibă efecte pe termen mediu și lung, trebuie să vizeze reducerea evaziunii fiscale pentru că suntem, totuși, țara din Europa cu cele mai mici sume colectate, de exemplu la TVA. Sunt alte măsuri care sunt destinate să sprijine mediul de afaceri a capitalului românesc și a capitalului străin. Sunt două elemente de tracțiune pe care trebuie să le sprijinim. Nu există altă soluție să putem să depășim o situație de criză dacă nu vedem oportunitățile și potențialul de a spori investițiile și de a acorda mediului de afaceri condițiile necesare pentru a putea să își desfășoare activitățile așa cum trebuie.”
Întrebat despre reproșurile aduse clasei politice făcute de români, cum că nu ar fi protejat interesele capitalului românesc, Nicolae Ciucă a declarat că: ”PNL a susținut și va susține în continuare reducerea cheltuielilor bugetare și susținerea mediului de afaceri într-o linie de predictibilitate și încredere, nu avem cum să determinăm investitorii să crească dacă nu avem un cadru fiscal care să le faciliteze partea de oportunități de afaceri. Cea mai mare problemă este cea care a vizat microîntreprinderile, a fost luat în vedere scăderea plafonului pe baza recomandărilor care au venit de la Comisie și totuși am păstrat acest plafon la 500.000 euro și am revenit la un impozit de 3%”.
”În momentul de față suntem într-o situație economică bună, este nevoie să gestionăm mai bine bugetul țării, ca atare, din perspectiva mea, România nu are nevoie de intervenția Fondului Monetar Internațional. A fost o vizită care se desfășoară anual, de consultare, prin care se culeg date și se analizează.”
În cadrul interviului, președintele Senatului a mai mărturisit și că în momentul de față coaliția analizează sugestia FMI de a elimina taxa de 1% pentru companiile cu cifră de afaceri mai mare de 50 milioane de euro: ”Această taxă va produce efecte și consider că la nivelul Guvernului trebuie să avem o analiză a efectelor pe care această măsură o va avea asupra economiei românești”, a mai spus președintele Senatului.
Pentru a urmări interviul în continuare, accesați linkul atașat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...