Dilema UE privind securitatea energetică. Opțiunile Europei, limitate
Securitatea energetică a...
"950 de milioane de lei este subvenţia totală pe anul 2021 şi un lucru important este că noi o plătim. Adică ce ne-am angajat în buget că plătim 950 de milioane, chiar o să plătim (...). Da, cel puţin 200 de milioane se poate, încă 200 de milioane în plus pentru subvenţie. Există două informaţii pe care nu le avem, un eventual ajutor de la stat şi cum va fi împărţit bugetul pe 2022 între Primăria Generală şi primăriile de sector", a precizat Nicuşor Dan.
Referitor la modul în care intenţionează să rezolve problema apei calde şi a căldurii, Nicuşor Dan a spus că trebuie înlocuită reţeaua primară, unde pierderile au ajuns la 38% în acest moment.
"Există oraşe în care problema asta a fost rezolvată, în sensul în care subvenţia la Oradea nu ştiu dacă e zero sau foarte aproape de zero. Dar pentru asta, noi trebuie să facem ce nu s-a făcut în toţi anii ăştia, adică să înlocuim reţeaua primară, unde pierderile au ajuns la 38% în momentul ăsta. Asta înseamnă să înlocuieşti 1.000 de km", a afirmat Dan.
Masa de Crăciun pentru români va fi mai scumpă cu 25%, anul acesta
El a adăugat că, până în prezent, s-a reuşit înlocuirea a 15 kilometri de reţea, însă contractul a fost semnat pentru 210 kilometri, din bani europeni.
"15, dar am semnat contractul pentru 210, cu bani europeni. Şi asta o să înceapă anul viitor. E cam puţin, ar fi fost mai mulţi dacă am fi găsit contractele deja semnate (...). Până la finalul mandatului eu am spus 50 de kilometri pe an, dacă am fi fost o entitate privată, într-o săptămână am fi alocat lucrările astea, fiind o instituţie publică, trebuie să facem toate aceste proceduri care ne-au dus cu achiziţia, cu semnarea contractelor acum, în octombrie", a explicat Nicuşor Dan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Securitatea energetică a...
Mircea Coşea revine cu o nouă...
UniCredit se apropie de...
Guvernul pregătește un nou...
Groupama și CEC Bank marchează...
În câmpul său din sudul...
România continuă extinderea...
Calendarul fiscal al lunii...
Pe fondul tensiunilor din Myanmar, al patrulea...
Veşti bune pentru cei care au investit în titlurile de...
Prețul cuprului la Londra a...
Ceea ce părea absolut imposibil...
Statul român, mai bogat pe...
Începând din octombrie 2022, compania Berkshire...
Cinci subiecte esențiale pentru...
Piețele financiare sunt conduse, în egală măsură, de...
Bulgaria lasă România în urmă...
Un val de ger năpraznic a lovit Turcia între 10 și 12...
Retailerul de fast fashion Shein a primit aprobarea...
PFA-urile, Întreprinderile...
Începând cu 2025, Guvernul...
Debitul fluviului Dunărea la...
Startup-ul norvegian 1X vrea să...
Pensia socială, cunoscută...