"Pentru locuitorii Capitalei mesajul este că, în acest moment, tariful pe care ei îl au de plătit pentru gigacalorie este 164 de lei. Eventual şi eu mi-aş dori ca acest tarif să crească în mod echilibrat, după cum v-am declarat ieri, dar acel tarif pe care, eventual îl vom mări, va fi plătit la două luni de la momentul la care vom da acea hotărâre de Consiliu General. Deci, pentru factura de noiembrie care va fi plătită în ianuarie, bucureştenii să ştie că vor plăti 164 de lei, pentru factura de decembrie pe care o vor plăti în februarie, dacă nu se întâmplă nimic în Consiliul General, bucureştenii să ştie că vor plăti în continuare 164 de lei ", a declarat Nicuşor Dan, la finalul întrevederii pe care a avut-o sâmbătă cu şeful Executivului la Palatul Victoria.
El a subliniat că problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în ani de zile, întrebat ce ar trebui să facă bucureştenii care s-au confruntat cu lipsa apei calde şi a căldurii.
"Au fost ani întregi de inacţiune, ani întregi în care nu s-au plătit banii necesari, după cum ştiţi, fosta administraţie a dus RADET-ul în faliment. Ce putem să facem, putem să facem să intervenim de urgenţă în momentul în care se produc avarii şi, din păcate, se vor produce avarii. În momentul în care vom reuşi să avem, pe de-o parte, o capacitate mai bună... avem două tipuri de programe, avem un program la producţie, zona de ELCEN, care funcţionează şi cu centrale din 1964, şi avem un program în ceea ce priveşte transportul şi distribuţia, care este atributul municipalităţii. În timp o să reuşim să rezolvăm chestiunile astea, am reuşit să semnăm contractul de 300 de milioane de euro pentru a repara 210 kilometri, şi o să vedeţi anul viitor un ritm mai mare de înlocuire a conductelor", a declarat acesta.
Primarul general a precizat că pentru anul viitor urmează să fie contractaţi aproape 40 de kilometri de conducte pentru înlocuire.
"O să vedeţi zilele următoare, am fost la ANAF pentru licitaţia pentru cei 210 kilometri, sperăm să o terminăm până la aprilie-mai, anul viitor, ca să putem să începem şi de acolo. Şi, în paralel, pe acele reparaţii curente putem să facem mai facem de ordinul a 10 kilometri. Deci, pentru anul viitor, o să fim undeva la 50 de kilometri", a declarat Dan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...