Președintele SUA Joe Biden și cancelarul german Angela Merkel nu au la un acord cu privire la conducta submarină atunci când s-au întâlnit săptămâna trecută, dar au convenit că Moscovei nu trebuie să i se permită să își folosească rezervele energetice ca armă împotriva vecinilor săi.
Washingtonul este pe punctul de a accepta finalizarea proiectului care a provocat discuții aprinse în SUA. Americanii se tem (pe bună dreptate) că proiectul, care este gata în proporție de 98%, va crește dependența Europei de gazul rusesc și ar putea priva Ucraina de taxele de tranzit pe care acum le încasează pentru gazul rusesc.
„Arată promițător”, a spus una dintre surse, care a vorbit sub condiția anonimatului, deoarece discuțiile sunt încă în curs. „Ne așteptăm ca aceste convorbiri să ajungă la o concluzie în zilele următoare.”
Citește și: Incendiile din Canada au ajuns la un punct critic
O a doua sursă a declarat pentru Reuters că că cele două părți se apropie de un acord care va evita reluarea sancțiunilor americane împotriva Nord Stream 2 AG și a directorului său executiv.
Administrația Biden a decis în luna mai că Nord Stream 2 AG și CEO-ul trebuie puși pe lista de sancțiuni, dar, între timp, Biden a renunțat la măsurile punitive, în așteptarea rezultatelor negocierilor cu partea germană.
Nu au fost făcute publice detalii despre acord, dar o componentă cheie va fi creșterea investițiilor ambelor țări în vederea sprijinirii transformării energetice a Ucrainei, precum și pentru sporirea eficienței energetice și a securității energetice în regiune.
Nu este încă sigur dacă cele două state vor face investiții guvernamentale în Ucraina sau dacă vor sprijini investițiile private, care să susțină economia ucraineană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Cristian...
Contribuabilii trebuie să...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...