Norvegia se opune exploatării de petrol și gaze din apele Mării Nordului
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Norvegia se opune exploatării de petrol și gaze din apele Mării Nordului
Norvegia se opune exploatării de petrol și gaze din apele Mării Nordului
Norvegia care a devenit principalul furnizor de gaze pentru Europa ia măsuri împotriva exploatării unui câmp cu zăcăminte din Marea Nordului. 

Guvernul norvegian nu va permite exploatarea petrolului și gazelor din apele arctice Nordland 6 pentru explorarea petrolului și gazelor, a declarat miercuri ministrul Energiei în parlament, menținând o politică de lungă durată pentru protecția a zonei vulnerabile din punct de vedere ecologic, relatează Reuters.

Partidul Conservator, aflat în opoziție, a declarat marți că dorește să permită companiilor energetice să foreze în această zonă, care ar putea deține sute de milioane de barili de petrol și gaze, potrivit estimărilor oficiale.

„Nu vom deschide acea zonă, există mai mult decât suficiente alte zone disponibile pentru a dezvolta industria de petrol și gaze într-un mod responsabil”, a declarat ministrul Energiei, Terje Aasland.

În 2022, Norvegia a luat locul Rusiei ca cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru Europa, în condițiile în care invazia Moscovei în Ucraina a rupt legăturile în ceea ce privește furnizarea energiei care se desfășura de zeci de ani cu multe țări europene.

De asemenea, a înlocuit o parte din petrolul rusesc interzis de Uniunea Europeană.

În timp ce Norvegia susține acordurile climatice de la Paris și obiectivul global de a face tranziția de la combustibilii fosili, aceasta spune, de asemenea, că lumea va avea nevoie de acces la petrol și gaze pentru mulți ani de acum încolo.

Însă guvernele care s-au succedat din 2001 și până în prezent au împiedicat forajul de petrol și gaze în Nordland 6 și în apele din jurul insulelor apropiate Lofoten și Vesteraalen, din cauza preocupărilor legate de mediu cu privire la potențialele daune cauzate de eventuale deversări.

„Această zonă este protejată împotriva activității de exploatare petrolieră și de gazie”, a declarat Aasland.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel