Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
În primul rând, măsurile din noul Cod fiscal vor duce la creşterea lichidităţii pentru companii.
"În al doilea rând, sunt beneficii pe care le vor primi angajaţii care şi aşa suferă, pentru că lucrează din diferite locuri, nu mai pot veni la birou, au cu totul altă activitate. Sunt avantaje non-invazive, care vin într-o perioadă critică, precum beneficii pentru testare epidemiologică, pentru vaccinare, pentru cei care lucrează în telemuncă, deci un segment extraordinar de important în această perioadă", a continuat el.
ADEVĂR sau MINCIUNĂ? Ce conține vaccinul COVID-19
În plus, sunt lucruri care vin să clarifice actualele prevederi legislative, precum legislaţia privind tichetele-cadou.
"În contextul capitolului de TVA, modificările sunt de asemenea benefice pentru mediul de afaceri. Un aspect se referă la recuperarea TVA plătite la buget pentru facturile neîncasate de la persoane fizice. Este pentru prima dată în Codul fiscal când - cred eu - se îndreaptă o nedreptate între persoanele juridice şi cele fizice, era o diferenţă majoră între tratamentul fiscal în ceea ce privea ajustarea şi recuperarea taxei pentru facturile neîncasate. Apărea o discriminare care noi sperăm că va înceta începând cu 1 ianuarie 2021", a susţinut Daniel Anghel.
În prezent operatorii economici îşi puteau recupera taxa pentru creanţele neîncasate doar de la persoanele juridice, a amintit reprezentantul companiei de consultanţă.
"În noile condiţii, recuperarea taxei este permisă în măsura în care aceasta nu a fost încasată de la beneficiari persoane fizice în termen de 12 luni şi sunt două condiţionalităţi privind facturile de până la 1.000 de lei. Compania trebuie să demonstreze măsurile pe care le-au luat, comerciale, pentru recuperarea creanţelor, dar şi pentru suma de peste 1.000 de lei trebuie să demonstrăm măsuri judiciare", a adăugat expertul.
Această prevedere a venit la propunerea mediului de afaceri şi în contextul alinierii legislaţiei naţionale la legislaţia europeană, a precizat Daniel Anghel.
"Astfel, companiile care au facturi neîncasate de la persoane fizice - şi mă refer la industrii precum telecom, utilităţi, leasing sau alte industrii sau companii cu un volum mare de creanţe de la persoane fizice - vor fi în măsură să recupereze această taxă şi vor trebui să îşi adapteze şi să implementeze o procedură internă prin care să demonstreze îndeplinirea condiţiilor din lege", a mai spus expertul PwC.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Informare oficial din partea...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...