Noul plan de acțiune climatică al Marii Britanii, considerat ilegal
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Marea Britanie
Marea Britanie
Noul plan de acțiune climatică al Marii Britanii este considerat ilegal deoarece miniștrii au primit informații înșelătoare cu privire la perspectivele de îndeplinire a obiectivelor obligatorii din punct de vedere legal privind emisiile de gaze cu efect de seră.

Trei grupuri de mediu, Friends of the Earth, ClientEarth și Good Law Project au intentat o acțiune în justiție la Înalta Curte din Londra în legătură cu insuficiența bugetelor aferente eliminării emisiilor de carbon stabilite de guvern pentru a îndeplini obiectivul Marii Britanii de zero emisii nete până în 2050, informează Reuters.

Această decizie a grupurilor de mediu vine în contextul unor îngrijorări legate de faptul că Marea Britanie și-a pierdut poziția de lider global în ceea ce privește acțiunile climatice pe măsură ce grupurile de mediu din întreaga lume intensifică acțiunile în justiție pentru a presa guvernele și corporațiile să facă mai mult pentru a combate schimbările climatice.

Un caz similar a fost intentat de cele trei grupuri în 2022, în urma căruia Înalta Curte din Londra a decis că Marea Britanie a încălcat legislația menită să contribuie la atingerea obiectivului Acordului de la Paris din 2015, de a limita temperaturile la 1,5 grade Celsius față de nivelurile preindustriale.

 

Incapacitatea aplicării normelor climatice

 

Guvernul britanic a trebuit să își revizuiască planurile, care au fost semnate anul trecut. Dar grupurile susțin că noul plan este ilegal și pentru că ministrul energiei de atunci, Grant Shapps, nu a fost informat despre riscul ca politicile de reducere a emisiilor să nu poată fi puse în aplicare.

David Wolfe, avocatul organizației Friends of the Earth, a declarat că, anul trecut, Comitetul britanic pentru schimbări climatice a avertizat că există politici credibile doar pentru mai puțin de 20% din reducerile necesare pentru a respecta bugetul de eliminare a carbonului în perioada 2033-2037.

El a adăugat în documentele depuse în instanță că Shapps "a pornit de la presupunerea că reducerile emisiilor de gaze cu efect de seră din toate propunerile și politicile ... vor fi realizate în totalitate, când nu exista nicio bază evidentă".

Avocații care reprezintă Departamentul pentru Securitate Energetică și Net Zero au declarat însă că Shapps nu a spus că reducerile de emisii vor fi realizate în totalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel