Noul token Luna, de la Terra, a făcut senzație după listarea pe Binance

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Noul token, o lansare de invidiat
Noul token, o lansare de invidiat
Noua versiune a LUNAt/USD a atras un volum de tranzacționare de peste 850 de milioane de dolari în ultimele 24 de ore, pe măsură ce începe să ia amploare.

Într-adevăr, LUNA a crescut, marți, cu 40%, după introducerea sa pe Binance. Prețul criptomonedei a ajuns la aproximativ 10 dolari, cu o ofertă de 210 milioane de dolari, ceea ce îi conferă o capitalizare de piață de 2,0 miliarde de dolari.

Tokenul a fost lansat pe un nou blockchain numit Terra 2, ca urmare a blocării monedei stabile algoritmice TerraUSD (UST), care și-a pierdut valoarea față de dolar. Investitorii care dețineau UST sau Luna înainte de de-peg, precum și cei care au cumpărat oricare dintre aceste active după de-peg, au primit noul token cu diferite niveluri de distribuție.

Vechiul token Luna, care se tranzacționează la 0,0002 dolari, a fost redenumit Luna Classic (LUNC). Noul jeton a făcut parte dintr-un pachet de stimulare de la Terra. Planul de relansare, deși a fost aprobat de validatorii Terra Network, a fost lansat după ce rezultatele unui sondaj online preliminar cu privire la un plan de hard fork au găsit un sprijin minim în rândul membrilor comunității.

Avertismentul Morgan Stanley 

Între timp, companiile de criptomonede au strâns anul trecut un capital de risc record de 30 de miliarde de dolari, iar activitatea de tranzacționare în acest sector rămâne ridicată, în ciuda scăderii recente a piețelor de criptomonede, a declarat Morgan Stanley. Cu toate acestea, este probabil ca activitatea de tranzacționare să scadă, reflectând tendințele din alte categorii de capital de risc.

Numărul investițiilor de capital de risc în criptomonede a atins un nivel maxim în decembrie. Dacă industria criptomonedelor va urma tendința altor sectoare, nivelul ar putea scădea cu 50% până la sfârșitul anului, potrivit băncii. Se așteaptă o încetinire, deoarece "activitatea pe opt dintre cele mai mari piețe emblematice de capital de risc din ultimele 12 luni a scăzut cu 50% față de vârf; deteriorarea performanței unora dintre cei mai mari investitori în tehnologie/crypto care acordă prioritate participațiilor existente în loc să desfășoare mai mult praf uscat și ieșirea din "capitalul turistic", deoarece investițiile în jetoane și în capitaluri proprii devin mai dificile în timpul unei piețe cripto-ursiere - un model similar celui observat în 2018/19", a adăugat acesta.

Citește și Evoluția Bitcoin devine o enigmă. Moneda virtuală pierde oportunități de creștere

Abundența lichidităților în dolari americani și creșterea prețurilor criptomonedelor au alimentat anul trecut un nivel record al investițiilor de capital de risc în acest sector, cu peste 1.800 de tranzacții. Aceasta a reprezentat o creștere de 160% față de media anilor precedenți. Investițiile în criptomonede au reprezentat 7% din totalul investițiilor de capital de risc la nivel mondial.

Morgan Stanley notează că, la începutul anului 2020, cele mai multe investiții au fost în infrastructura criptomonedelor și în serviciile financiare, la sfârșitul anului 2020 și la mijlocul anului 2021, au fost favorizate aplicațiile financiare descentralizate (DeFi), iar de la sfârșitul anului 2021 până în 2022, tokenurile nefungibile (NFT) și companiile de jocuri de noroc au primit cele mai multe investiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Freepik.com
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik
Wang Yi
Programul Casa Verde Fotovoltaice
Termocentrala de la Turceni
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce restricții de trafic în Teleorman

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...

Un călător se uită la avioanele de pe pista de aterizare / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Poluare / Foto: Freepik
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu

pixel