Noul token Luna, de la Terra, a făcut senzație după listarea pe Binance
Autor: Simona Haiduc | 31 mai 2022, 18:34
Noul token, o lansare de invidiat
Noul token, o lansare de invidiat
Noua versiune a LUNAt/USD a atras un volum de tranzacționare de peste 850 de milioane de dolari în ultimele 24 de ore, pe măsură ce începe să ia amploare.

Într-adevăr, LUNA a crescut, marți, cu 40%, după introducerea sa pe Binance. Prețul criptomonedei a ajuns la aproximativ 10 dolari, cu o ofertă de 210 milioane de dolari, ceea ce îi conferă o capitalizare de piață de 2,0 miliarde de dolari.

Tokenul a fost lansat pe un nou blockchain numit Terra 2, ca urmare a blocării monedei stabile algoritmice TerraUSD (UST), care și-a pierdut valoarea față de dolar. Investitorii care dețineau UST sau Luna înainte de de-peg, precum și cei care au cumpărat oricare dintre aceste active după de-peg, au primit noul token cu diferite niveluri de distribuție.

Vechiul token Luna, care se tranzacționează la 0,0002 dolari, a fost redenumit Luna Classic (LUNC). Noul jeton a făcut parte dintr-un pachet de stimulare de la Terra. Planul de relansare, deși a fost aprobat de validatorii Terra Network, a fost lansat după ce rezultatele unui sondaj online preliminar cu privire la un plan de hard fork au găsit un sprijin minim în rândul membrilor comunității.

Avertismentul Morgan Stanley 

Între timp, companiile de criptomonede au strâns anul trecut un capital de risc record de 30 de miliarde de dolari, iar activitatea de tranzacționare în acest sector rămâne ridicată, în ciuda scăderii recente a piețelor de criptomonede, a declarat Morgan Stanley. Cu toate acestea, este probabil ca activitatea de tranzacționare să scadă, reflectând tendințele din alte categorii de capital de risc.

Numărul investițiilor de capital de risc în criptomonede a atins un nivel maxim în decembrie. Dacă industria criptomonedelor va urma tendința altor sectoare, nivelul ar putea scădea cu 50% până la sfârșitul anului, potrivit băncii. Se așteaptă o încetinire, deoarece "activitatea pe opt dintre cele mai mari piețe emblematice de capital de risc din ultimele 12 luni a scăzut cu 50% față de vârf; deteriorarea performanței unora dintre cei mai mari investitori în tehnologie/crypto care acordă prioritate participațiilor existente în loc să desfășoare mai mult praf uscat și ieșirea din "capitalul turistic", deoarece investițiile în jetoane și în capitaluri proprii devin mai dificile în timpul unei piețe cripto-ursiere - un model similar celui observat în 2018/19", a adăugat acesta.

Citește și Evoluția Bitcoin devine o enigmă. Moneda virtuală pierde oportunități de creștere

Abundența lichidităților în dolari americani și creșterea prețurilor criptomonedelor au alimentat anul trecut un nivel record al investițiilor de capital de risc în acest sector, cu peste 1.800 de tranzacții. Aceasta a reprezentat o creștere de 160% față de media anilor precedenți. Investițiile în criptomonede au reprezentat 7% din totalul investițiilor de capital de risc la nivel mondial.

Morgan Stanley notează că, la începutul anului 2020, cele mai multe investiții au fost în infrastructura criptomonedelor și în serviciile financiare, la sfârșitul anului 2020 și la mijlocul anului 2021, au fost favorizate aplicațiile financiare descentralizate (DeFi), iar de la sfârșitul anului 2021 până în 2022, tokenurile nefungibile (NFT) și companiile de jocuri de noroc au primit cele mai multe investiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

S-a aflat ce funcție are la BNR de fapt astroloaga Minerva

În urmă cu câteva zile a ajuns în spațiul public...

Ucraina a intrat în incapacitate de plată

Două importante agenţii internaţionale de evaluare...

Romgaz are o nouă conducere pentru următoarele patru luni

Consiliul de Administrație al S.N.G.N. Romgaz S.A. s-a...

Seceta a lovit și un oraș din nordul Canadei

Oraşul Iqaluit din nordul Canadei a declarat vineri...

Rușii caută un nume pentru lanțul Starbuck. Ce a ieșit FOTO

Fiecare cu misiunea lui. Președintele Putin luptă...

Spania: O nouă grevă la Easyjet în acest weekend

Piloții companiei aeriene spaniole au anunțat o nouă...

Rompetrol Rafinare, profit de peste 58 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare a înregistrat, în perioada ianuarie -...

Chinezii investesc peste 7 miliarde de euro în Ungaria

Grupul chinez CATL a anunţat vineri că va construi în...

Trase de urechi de BNR, băncile au scăzut ROBOR-ul sub 8%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

UE ar putea apela la compania SpaceX a lui Elon Musk

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a demarat discuţiile...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?