În weekend, Buffett a declarat că va renunța la funcția de CEO al Berkshire Hathaway, poziție care va fi preluată de Greg Abel, succesorul său desemnat de mai mult timp.
Pentru mulți, această tranziție marchează „sfârșitul unei ere”, reacție care s-a reflectat imediat și pe piață: acțiunile Berkshire au încheiat ziua de luni cu un declin de peste 5%. Totuși, Buffett nu iese complet din scenă. Va rămâne președinte al consiliului de administrație și, chiar dacă nu va mai avea atribuții operaționale, va continua să ofere sprijin și să-și pună amprenta acolo unde va fi nevoie.
Tranziție lentă, influență persistentă
Buffett a subliniat că deciziile finale vor aparține noului CEO, Greg Abel, dar influența sa asupra companiei și asupra portofoliului de investiții va persista. De asemenea, predarea oficială a ștafetei nu va avea loc decât la sfârșitul acestui an. Până atunci, având în vedere că Berkshire Hathaway dispune de o rezervă de numerar record, de aproximativ 350 de miliarde de dolari, nu este exclus ca Buffett să mai ia decizii majore de investiții.
În acest context, investitorii au toate motivele să continue să urmărească cu atenție mișcările Berkshire Hathaway și să se inspire din strategia celebrului „Oracol din Omaha”.
O strategie de succes în vremuri incerte
Performanța extraordinară a lui Warren Buffett se bazează în mare parte pe abilitatea sa de a profita de perioadele de criză și de corecțiile bursiere pentru a achiziționa acțiuni de calitate la prețuri subevaluate. Strategia sa de tip „value investing” presupune cumpărarea de acțiuni ale unor companii solide, dar subapreciate, și este considerată una dintre cele mai sigure și profitabile metode de investiție pe termen lung.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România semnează primul...
Dobânzile interbancare cresc...
Țigările electronice și...
Friedrich Merz a fost confirmat...
Banca Națională a României a...
Bursa de Valori București (BVB)...
Purtătorul de cuvânt al BNR,...
Anunțul privind „retragerea” legendarului investitor...
Deși încă sub nivelul înregistrat la începutul anului...
Autoritățile din România și...
Miliardarul Bill Ackman a făcut...
Ai lăsat geamul de la parter deschis? Știi cine a intrat...
Germania este zguduită de o...
Președintele interimar a semnat...
Un acord fără beneficii...
Decret prezidențial pentru relansarea producției interne.
Pentru a doua lună consecutiv, OPEC+ a decis să...
O tranzacție importantă pentru...
Ministerul Finanțelor a respins...
Preşedintele interimar Ilie...
Azi vă propunem să începeți ziua citind despre Bolojan...
Bursa de Valori București (BVB)...
PSD se retrage oficial din...
Războiul comercial declanșat de...
Prăbușire pe piața auto:...