RECORD în SUA! Peste 6,6 milioane de cereri pentru alocații și șomaj
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar numai pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine
Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar numai pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine
Pentru prima dată în istorie, numărul americanilor care au depus cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a depăşit săptămână trecută pragul record de şase milioane, în condiţiile în care din ce în ce mai multe jurisdicţii au introdus măsuri de carantină pentru a limita răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.

Departamentul american al Muncii a informat joi că numărul noilor cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a crescut cu 6,65 milioane în ultima săptămână. Este pentru a doua săptămână la rând când cererile săptămânale pentru acordarea de alocaţii de şomaj ating un nivel record în SUA, după o cifră revizuită de 3,3 milioane cereri înregistrată în săptămână precedentă.

Cifre OFICIALE. Numărul cumulat al contractelor de muncă suspendate a depășit 1 milion

Cifra anunţată de Departamentul Muncii depăşeşte cu mult estimările analiştilor intervievaţi de Reuters care mizau, în medie, pe 3,50 milioane cereri şi ridică un nou semn de întrebare cu privire la posibilitatea unei reveniri economice rapide.

În prezent, peste 80% din americani sunt supuşi unei anumite forme de carantină, în creştere faţă de mai puţin de 50% în urmă cu câteva săptămâni, astfel că oficiile forţelor de muncă sunt inundate cu o avalanşă de cereri de şomaj. Pandemia de coronavirus a generat o creştere fără precedent a americanilor care solicită ajutorul guvernului. Precedentul record în materie de cereri pentru alocaţii de şomaj depuse într-o singură săptămână a fost de 665.000 şi s-a înregistrat în perioada recesiunii din 2007-2009, pe parcursul căreia 8,7 milioane locuri de muncă au fost pierdute.

Cifrele privind cererile pentru alocaţii de şomaj nu afectează datele statistice privind numărul noilor de locuri de muncă create de angajatorii americani în luna martie, date care sunt urmărite cu atenţie de analişti pentru indicii cu privire la direcţia în care se îndreaptă prima economie a lumii.

Cu toate acestea, economiştii avertizează că SUA trebuie să se pregătească pentru continuarea creşterii numărului de cereri petru alocaţii de şomaj, unul dintre motive fiind şi pachetul de stimulente istoric în valoare de 2.200 miliarde dolari, promulgat săptămâna trecută de preşedintele Donald Trump, la care se adaugă decizia guvernului federal de a relaxa cerinţele pentru cei care vor să primească alocaţii de şomaj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel