Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Huang a declarat că în discuțiile cu comisarul european Thierry Breton acesta a sugerat "că Nvidia ar trebui să investească mult mai mult în Europa și că Europa va fi un loc minunat pentru a construi viitorul Nvidia". Cei doi s-au întâlnit vineri în cadrul discuțiilor lui Breton despre moderarea conținutului și inteligența artificială cu unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din Silicon Valley.
Valoarea Nvidia a sărit în sus pe măsură ce procesoarele sale grafice au devenit cele mai populare pentru centrele de date necesare pentru a alimenta inteligența artificială generativă. Vânzările companiei în unitatea sa de centre de date au crescut cu 41%, ajungând la 15 miliarde de dolari în 2022.
În același timp, SUA, Uniunea Europeană, Japonia și India au fost de acord să cheltuiască peste 100 de miliarde de dolari în subvenții pentru a atrage companii precum Intel Corp, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. și Micron Technology Inc.
Nvidia va căuta, de asemenea, să investească în Europa, a declarat Huang.
"Motivul este că Nvidia ar dori să fie o companie internațională globală și ce loc mai bun de imaginat pentru a investi decât Europa”, a declarat el reporterilor după întâlnirea cu Breton.
Breton l-a invitat pe Huang să continue discuția la Bruxelles luna viitoare.
Intel a anunţat săptămâna trecută că va investi până la 4,6 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de semiconductori şi o facilitate de testare în apropiere de Wrocław, Polonia, care ar urma să devină operaţională în 2027, ca parte a planului de investiţii din Europa de 88 miliarde de dolari, pentru a-şi majora producţia de cipuri, transmite Reuters.
Compania americană anunţase anul trecut că intenţionează să construiască un mare complex de cipuri în Germania, alături de facilităţi în Irlanda şi Franţa, încercând să beneficieze de atenuarea reglementărilor privind finanţarea şi ajutoarele de stat, ca parte a planurilor Comisiei Europene de a reduce dependenţa continentului de aprovizionarea cu cipuri din SUA şi Asia.
La noua unitate din Polonia vor lucra 2.000 de angajaţi şi vor fi create câteva mii de noi slujbe în timpul fazei de construcţie, iar furnizorii vor face şi ei angajări, a precizat Intel într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...