”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
Potrivit unui comunicat de presă, în data de 28 noiembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor ABL a decis demararea procesului de renunţare la autorizaţia de instituţie de credit, ce presupune dizolvarea, urmată de lichidarea voluntară a ABL. Prin procesul de lichidare voluntară, se va asigura o procedură ordonată şi transparentă, cu respectarea legii şi a drepturilor tuturor creditorilor ABL.
Decizia acţionarilor băncii se înaintează Băncii Naţionale a României, în vederea obţinerii aprobării prealabile a acesteia, condiţie necesară şi obligatorie pentru demararea procesului de lichidare voluntară, potrivit legii. Până la obţinerea aprobării Băncii Naţionale a României, activitatea Aedificium Banca pentru Locuinţe va continua în aceleaşi condiţii ca şi până în prezent.
"Clienţii sunt prioritatea noastră. Pe parcursul procesului de lichidare voluntară, ABL îşi va achita integral obligaţiile faţă de clienţii săi şi ceilalţi creditori", dă asigurări banca.
În cazul în care clienţii ABL nu au putut fi contactaţi sau nu au transmis detaliile necesare transferării sumelor cuvenite acestora, ABL va consemna sumele respective către Raiffeisen Bank România, de unde pot fi ridicate de aceştia, se arată în comunicat.
"În funcţie de evoluţiile ulterioare şi de răspunsul ce ne va fi comunicat de Banca Naţională a României, vom reveni cu precizări pentru clienţii noştri în ceea ce priveşte modalitatea de derulare a contractelor existente de economisire-creditare în domeniul locativ. Subliniem că, în prezent, derularea acestora are loc în condiţii normale, în acord cu legea şi cu prevederile cadrului contractual aplicabil", a declarat Mădălina Badea, preşedinte, Aedificium Banca pentru Locuinţe.
De asemenea, prin implementarea procesului de încetare a activităţii bancare şi de lichidare voluntară, se urmăreşte minimizarea impactului şi protejarea intereselor tuturor părţilor interesate (stakeholders) în perioada următoare.
Din 2019, Raiffeisen Bank România este acţionarul principal al Aedificium Banca pentru Locuinţe, cu o participaţie de 99,9993%. Aedificium Banca pentru Locuinţe avea la finalul anului fiscal 2022 active în valoare de 107 milioane de lei, deţinând o cotă de piaţă de 0,02% (după active).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...
Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...