O firmă germană caută 300 de oameni pentru fabrica din România
Autor: DCBusiness Team | 23 noi 2022, 17:19
O veste bună pentru locuitorii acestui județ
O veste bună pentru locuitorii acestui județ
O veste bună pentru locuitorii județului Argeș. 

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Piteşti, parte a grupului german Leoni, face angajări la noi, în judeţul Argeş.

Firma are disponibile 300 de locuri de muncă pentru mun­citori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, la fabrica de cablaje din localitatea Bascov, judeţul Argeş, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene Pentru Ocuparea Forţei de Muncă. 

Compania Leoni Wiring Systems Piteşti a avut anul trecut o cifră de afaceri de 371,5 mil. lei şi un profit net de aproximativ 8,3 milioane de lei. Compania are un număr mediu de 2.311 angajaţi, arată cifrele de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Citește și Jaguar Land Rover vrea să recruteze angajaţii concediaţi de Musk şi Zuckerberg

Constructorul auto Jaguar Land Rover a anunţat vineri că este interesat să îi recruteze pe foştii angajaţi ai unor companii de tehnologie precum Meta Platforms Inc. şi Twitter Inc., pentru a ocupa locurile vacante în sectoarele digital şi inginerie, transmite Bloomberg.

Într-un comunicat de presă, producătorul de automobile de lux a informat că vrea să angajeze aproximativ 800 de persoane în Marea Britanie, SUA, Irlanda, India, China şi Ungaria. Locurile de muncă oferite sunt în domenii precum conducere autonomă, inteligenţă artificială, electrificare, cloud software, analiza datelor şi învăţarea de către maşini.

Mai multe companii din tehnologie au început să îşi restructureze personalul şi să limiteze angajările, fiind afectate de diminuarea cheltuielilor consumatorilor şi aprecierea dolarului american.

Meta Platforms, proprietarul reţelei sociale Facebook, a anunţat că va elimina aproximativ 11.000 de locuri de muncă, prima mare rundă de concedieri demarată în istoria reţelei sociale, în timp ce preluarea Twitter de către Elon Musk a condus la un val de plecări.

Amazon, Microsoft şi Snapchat au anunţat la rândul lor programe de restructurări de personal.

Jaguar Land Rover, o companie controlată de grupul Tata Motors Ltd. din India, a subliniat că muncitorii din tehnologie pe care vrea să îi recruteze au competenţe care sunt esenţiale în conceperea şi construirea următoarei generaţii de automobile electrice a JLR. 

Roboții vor înlocui muncitorii la Amazon? Ultima lor invenție pune pe gânduri VIDEO

"Ceea ce vom face în următorii cinci ani va depăși ceea ce am făcut în ultimii 10 ani", a avertizat, la o conferință de presă, Joe Quinlivan, vicepreședintele departamentului de robotică al Amazon din cadrul centrului de inovare, deschis în urmă cu un an la Westborough, în nord-estul Statelor Unite.

Compania, fondată în urmă cu 28 de ani de Jeff Bezos, a prezentat cea mai recentă creație a sa, un braț robotic galben numit "Sparrow", capabil să detecteze, să selecteze și să gestioneze "milioane de produse" de toate formele și dimensiunile. Spre deosebire de predecesorii săi, care pot doar să orienteze pachete, "Sparrow" poate manipula obiecte cu ajutorul tuburilor sale cilindrice care le aspiră și le plasează în diferite coșuri.

Acest lucru le va permite angajaților să nu mai facă mișcări repetitive, concentrându-se pe activități "mai interesante, mai satisfăcătoare", îmbunătățind în același timp nivelul de "siguranță", explică Tye Brady, manager la Amazon Robotics. Aproape 75% din cele 5 miliarde de comenzi procesate de gigantul comerțului online sunt deja gestionate de un anumit tip de robot, potrivit lui Joe Quinlivan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri externe