Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
În lucrarea publicată în revista Science, Weifeng Shi și George Gao, ambii afiliați la mai multe instituții din China, sugerează că structura și istoria tulpinii H5N8 a virusului gripei aviare amenință posibilitatea unei alte pandemii.
După cum remarcă cei doi, noua tulpină a virusului gripal a fost descoperită pentru prima dată în China la o rață în 2010. Până în 2014, au fost observate focare în Japonia și Coreea de Sud atât la păsările domestice, cât și la cele sălbatice. În 2016, a fost găsit și la păsările din India, Rusia, Mongolia, SUA și părți din Europa. Până în 2020, focarele au fost observate în 46 de țări. Virologii chinezi observă că acestea indică faptul că virusul este capabil să se răspândească foarte rapid. Chiar și mai îngrijorător a fost un raport despre infecțiile încrucișate la șapte muncitori agricoli ruși în decembrie trecut.
Alt virus PERICULOS amenință Olanda și Germania. Vine din Rusia
Autorii notează că lucrătorii infectați nu prezentau niciun simptom (au fost testați din motive de siguranță) și nu existau indicii că virusul ar fi transmis de la o persoană la alta. Dar subliniază că, odată ce s-a făcut trecerea de la o specie la alta, în general nu durează mult ca un virus să se adapteze pentru a se răspândi la alte victime - experții indicând faptul că virusul a mutat rapid pentru a sări de la rață la rață și apoi la alte specii de păsări. De asemenea, virologii au remarcat că virusul s-a dovedit a fi destul de letal, cu pierderi masive observate în mai multe focare. Muncitorii ruși au fost testați, de exemplu, după ce au murit 101.000 de găini.
Într-o notă mai optimistă, cei doi virologi chinezi observă că nu este prea târziu să se ia măsuri preventive care ar putea preveni o pandemie. Ei sugerează că supravegherea vigilentă a fermelor, piețelor de animale vii și a păsărilor sălbatice, împreună cu implementarea măsurilor standard de combatere a infecțiilor, ar putea încetini răspândirea virusului, oferind companiilor farmaceutice timp pentru a dezvolta un vaccin împotriva acestui virus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...