O subtulpină a Omicron pune experții pe jar

Autor: Georgel Simionică
Data publicării:
Este încă prea devreme ca să știm clar cât de periculoasă este aceasta noua subtulpina
Este încă prea devreme ca să știm clar cât de periculoasă este aceasta noua subtulpina
O sub-tulpină ar putea schimba direcția către care sperăm cu toții că se îndreaptă pandemia, adică spre sfârșit. Experții se tem că aceasta va îndepărta și mai mult momentul în care vom putea să spunem că pandemia s-a terminat.

Sub-tulpina Omicron se numește BA.2 este de interes pentru oamenii de știință din cauza răspândirii sale și pentru că Franța se așteaptă să treacă în orice moment de vârful celui de-al cincilea val epidemic. O etapă importantă care ar putea însemna reducerea unor restricții de sănătate, notează La Point.

Această subvariantă a Omicron a devenit deja majoritară în Danemarca. În Franța, secvențierea se face în mai mică măsurăașadar este mai dificil de determinat proporția de BA.2, dar oamenii de știință ar trebui să aibă în curând unele răspunsuri. Deci, ce știm despre subvarianta aceasta? Antoine Flahault spune că "are cu 28 de mutații mai multe decât Omicron", dar că, deocamdată, aceasta este o marea necunoscută.

Pandemie. Experții spun că vom mai învăța și alte litere grecești

Nu este o alarmă falsă

Potrivit lui Antoine Flahault, subvarianta BA.2 a fost detectată în Israel, Singapore, China și chiar în India. "Nu-i cunoaștem originea, virulența sau capacitatea de a scăpa de imunitate, inclusiv cea conferită de Omicron. Pe de altă parte, pare să fie mai contagioasă", a declarat el pentru La Chaîne Info. Apariția unor noi variante de Covid-19 este așteptată de comunitatea științifică, la fel ca și alarme false de genul Deltacron.

Cu toate acestea, epidemiologul spune că BA.2 pare să fie o chestiune reală și că lumea trebuie să se concentreze acum să determine cât de periculoasă este aceasta: "Trebuie să aflăm rapid dacă scapă imunității conferite de vaccin și de infecțiile anterioare și să aflăm mai multe despre virulența sa”.

Flahault spune că el crede că este "puțin probabil" ca această nouă subvariantă să provoace infecții la persoanele care tocmai au fost afectate cu Covid-19. Cu toate acestea, în lipsa unor răspunsuri clare, prezicerea unei noi creșteri a numărului de infecții este "un exercițiu periculos". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Insolvență / FOTO: Freepik
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu

pixel