Activiştii Greenpeace anunţă "prima victorie în instanță împotriva Neptun Deep"
Greenpeace România a câștigat...
Dar după aproape șase luni de la declașarea iadului în Ucraina, oligarhii ruși parcă au dispărut din vizor. Vocali la început, acum tac. Greu de spus dacă indiferența care i-a cuprins este doar un paravan, o impresie falsă. Practic nici unul dintre multimilionarii apăruți sub mandatul lui Vladimir Putin nu mai comentează evenimentele din țara vecină făcută zob acum de trupele ruse. Din când în când mai apare câte o veste despre încercările unora sau altora dintre bogații ruși de a mai salva din averile lor, puternic diminuate de sancțiunile occidentale.
În schimb, se ceartă între ei. Un ultim astfel de caz este cel al lui Oleg Deripaska, omul care, acum vreo trei luni aprecia că ”Occidentul nu realizează cât de mare este pericolul nuclear”. La acel moment, el făcea referire la posibilitatea recurgerii la arma nucleară în acest conflict din Ucraina care, în opinia Moscovei, pune, practic, față în față, NATO și Rusia. Acum, nu vorbește nimic despre situația de la Centrala nucleară de la Zaporojie, unde Rusia și Ucraina se acuză reciproc că lansează atacuri.
Poate Deripaska și alții ca el nu au timp pentru asemenea ”fleacuri”. Mai ales că Deripaska trebuie să se războiască acum cu alt oligarh aflat pe listele negre ale Occidentului: Oleg Tinkov. Acesta din urmă a facut unele comentarii, iar Deripaska s-a simțit jignit. Prin urmare, miliardarul Deripaska l-a dat în judecată pe Tinkov și compania americană Meta, potrivit unei informări publicate pe pe site-ul Tribunalului districtual Ust-Labinsk, regiunea Krasnodar. Astăzi a fost o primă confruntare în instanță.
La sfârșitul lunii aprilie, în comentariile la una dintre postările sale de pe Instagram, Tinkov a scris că Deripaska este "un oligarh și un hoț" și s-a autointitulat "antreprenor onest". Deripaska a cerut daune morale în valoare de 2 miliarde de ruble (circa 30 de milioane de dolari).
Oleg Deripaska va folosi banii pentru a construi terenuri de sport în regiuni, dacă va câștiga procesul împotriva lui Oleg Tinkov, a anunțat unul dintre purtătorii de cuvânt ai omului de afaceri, Larisa Beliaeva.
"Declarațiile domnului Tinkov sunt o încercare de a flirta cu publicul occidental, făcută pentru a corecta consecințele opiniei sale exprimate neglijent și pentru a-și reface reputația. Dar să faci acest lucru pe seama altora, recurgând la minciuni sfruntate, este inacceptabil", a declarat Larisa Belyaeva.
Citește și Magnatul rus Oleg Deripaska dă cărţile pe faţă: Distrugerea Ucrainei ar fi o greșeală colosală
Citește și Oligarh rus: Ajunge! Nu mai condamnați DEGEABA oameni de afaceri!
La 30 mai, Deripaska l-a dat în judecată pe fostul proprietar al Oleg Tinkoff Bank, Oleg Tinkov, și Meta pentru a-și apăra onoarea și demnitatea. Nu au fost ridicate pretenții financiare împotriva Meta. Omul de afaceri îi cere proprietarului rețelei de socializare să elimine informațiile defăimătoare. În aprilie 2022, Oleg Tinkov a scris că "Oleg Deripaska este un oligarh și un hoț". Ulterior, acesta și-a explicat cuvintele: "Pentru mine, Deripaska este un fel de Deripaska figurativ. Toți sunt hoți acolo. Pentru că toți au privatizat pe gratis ceea ce au construit bunicii tăi, ai mei și ai lor", a spus el într-un interviu acordat lui Iurie Dudu.
Co-proprietarul UC Rusal, Oleg Deripaska a calculat pierderile. "Profitul net al Rusal a scăzut cu 16,7%, la 1,68 miliarde de dolari în prima jumătate a anului. Compania a crescut producția de aluminiu cu 1,2%, până la 1,89 milioane de tone, în prima jumătate a anului. În același timp, vânzările de aluminiu au scăzut cu 11,8%, la 1,7 milioane de tone. Veniturile companiei au scăzut cu 55%, până la 70,32 miliarde ruble în prima jumătate a anului. De asemenea, profitul din vânzări a scăzut cu 55%, la 68,9 miliarde de ruble", a anunțat omul de afaceri, citat de Kommersant.
În aprilie, Tinkov și-a vândut participația în compania mamă a Tinkoff Bank, TCS Group, către Interros, a lui Vladimir Potanin. Într-un interviu acordat publicației The New York Times, acesta a declarat că a fost singura opțiune pentru a împiedica naționalizarea companiei. Tinkov a mai precizat că activul a trebuit să fie vândut pentru câțiva bănuți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Greenpeace România a câștigat...
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...