În aceste două state se află unele dintre cele mai mari mine ale companiei De Beers, primul producător de diamente din lume. Scumpirea ”materiei prime” i-a determinat pe producătorii indieni să dea dovadă de un plus de prudență în privința stocurilor de diamante brute. Nu de altceva, dar dacă prețurile se mențin la noul nivel, vor trebui să scoată din buzunar mai mulți bani pentru materialul necesar.
Pietrele prețioase și bijuteriile reprezintă al doilea cel mai mare articol de export din India. Iar diamantele ”cântăresc” mai mult de 63% din acest volum. Prețurile în creștere pentru aceste tipuri de pietre prețioase, împreună cu o posibilă penurie de materie primă au provocat îngrijorare în rândul exportatorilor indieni, în special din Surat și Mumbai. Acești furnizori au deja contracte cu clienți din SUA, China și Orientul Mijlociu.
"Cererea depășește oferta. Aprovizionarea a fost sub presiune de la izbucnirea epidemiei COVID-19 de anul trecut. Până de curând, situația era în curs de stabilizare, dar acum noua variantă de COVID-19 apărută în Africa de Sud și Botswana va pune o presiune suplimentară asupra sectorului de aprovizionare", a comentat Vipul Shah, vicepreședintele Consiliului de promovare a exporturilor de pietre prețioase și bijuterii din India (GJEPC).
Citește și Tiffany a prezentat cea mai scumpă bijuterie din istoria brandului
Citește și Bijuteriile familiei țariste fac ravagii la licitații. S-au bătut pe ele
În ciuda creșterii prețului la diamantele brute, valoarea celor prelucrate a rămas aceeași. "În acest moment, nu există nicio problemă în exploatarea minelor noastre din Africa de Sud și Botswana", a declarat directorul general al De Beers India, Sachin Jain.
În unele țări, cererea de diamante depășește deja nivelurile anterioare pandemiei. Producătorul de diamante Alrosa din Rusia a înregistrat o creștere puternică a vânzărilor în vara anului 2021. Din ianuarie până în iulie, cifrele au crescut cu 31% față de aceeași perioadă din 2019. În august, vânzările în SUA și China au crescut cu 35% și, respectiv, 15%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...