OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinovac
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
OMS a aprobat unul dintre vaccinurile din China
OMS a aprobat unul dintre vaccinurile din China
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a omologat de urgenţă miercuri vaccinul chinez anti-Covid Sinovac, a anunţat agenţia ONU într-un comunicat de presă, relatează AFP.

Comitetul OMS pentru experţi în vaccinuri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste această vârstă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a aprobat pe lista de urgenţă un vaccin împotriva Covid-19 realizat de Sinovac Biotech, a declarat marţi OMS, informează France24.

Marcat CoronaVac în unele regiuni, acesta este al doilea vaccin dezvoltat de China care a câştigat o astfel de listă OMS pentru combaterea COVID-19, după aprobarea din 7 mai a unui vaccin dezvoltat de Sinopharm, susţinut de stat.

O listă de urgenţă a OMS este un semnal către autorităţile naţionale de reglementare privind siguranţa şi eficacitatea unui produs. De asemenea, va permite ca vaccinul să fie inclus în COVAX, programul global de furnizare a vaccinurilor în principal pentru ţările sărace, care se confruntă cu probleme majore de aprovizionare din cauza suspendării exportului indian.

Grupul independent de experţi a declarat că recomandă vaccinul Sinovac pentru adulţi peste 18 ani, cu o a doua doză la 2-4 săptămâni mai târziu. Nu a existat o limită superioară de vârstă, deoarece datele sugerează că este posibil să aibă un efect mai puternic la persoanele în vârstă.

Grupul consultativ tehnic al OMS, care a început să se întâlnească pe 5 mai, a luat decizia după ce a analizat cele mai recente date clinice privind siguranţa şi eficacitatea vaccinului Sinovac, precum şi practicile de fabricaţie ale companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel