OMV Petrom și-a vândut participația din Kazahstan

Autor: Matei Ion
Data publicării:
OMV Petrom a înregistrat un profit în SCĂDERE MAJORĂ
OMV Petrom a înregistrat un profit în SCĂDERE MAJORĂ
OMV Petrom a semnat tranzacţia pentru vânzarea a 100% din participaţia sa în Kom-Munai LLP (KOM) şi Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan către Magnetic Oil Limited, potrivit unui comunicat al companiei.

KOM şi TOC deţin licenţele de producţie pentru patru zăcăminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat şi Turkmenoi. Producţia zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,45 kboe / zi în 2019, reprezentând aproximativ 4% din producţia grupului.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de îndeplinirea unor condiţii suspensive, inclusiv aprobarea de către Ministerul Energiei din Kazahstan, şi este aşteptată în prima jumătate a anului 2021.

OMV Petrom a intrat în sectorul Upstream din Kazahstan în 1998. Afacerea a fost stabilă, dar, în lipsa unor posibilităţi de extindere în ultimii ani, OMV Petrom a decis să orienteze activităţile internaţionale de Upstream în zona Mării Negre.

Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului lângă Marea Caspică. Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafaţă totală de 86,52 km pătraţi˛, incluzând aproximativ 75 de sonde, instalaţii de producţie şi 200 km de conducte.

OMV Petrom a inaugurat prima staţie modernizată. Ce pot face șoferii

"Decizia ne va permite să ne concentrăm asupra regiunii Mării Negre şi să continuăm să construim o poziţie puternică în zonă, în conformitate cu strategia noastră de creştere. Am făcut deja paşi importanţi pentru extinderea prezenţei noastre offshore în Marea Neagră, intrând în Bulgaria la sfârşitul anului trecut şi câştigând o licitaţie internaţională în Georgia anul acesta", a declarat Christopher Veit, membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream.

OMV Petrom are o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 798 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 6,997%, iar 21,353% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel