ONU avertizează! Foametea lovește această țară
Autor: Antonia Popescu | 25 oct, 12:54
ONU avertizează! Foametea lovește această țară
ONU avertizează! Foametea lovește această țară
Mai mult de jumătate din populația Afganistanului este afectată de foamete. Un oficial al ONU a avertizat că milioane de afgani, inclusiv copii, ar putea muri de foame.

Dacă nu se iau măsuri urgente pentru a scoate Afganistanul din pragul colapsului, milioane de cetățeni, inclusiv copii, vor muri de foame. Avetismentul vine din partea directorului executiv al Programului Alimentar Mondial (PAM) din cadrul ONU, David Beasley.

22,8 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia de 39 de milioane de locuitori a Afganistanului,  se luptă cu nesiguranța alimentară acută şi se "îndreaptă către foamete". Cu doar două luni în urmă, numărul oamenilor care sufereau de foamete era de 14 milioane.

"Copiii vor muri. Oamenii vor muri de foame. Lucrurile se vor înrăutăţi mult. Nu ştiu cum s-ar putea ca milioane de oameni, mai ales copii, să nu moară în ritmul în care mergem cu lipsa finanţării şi prăbuşirea economiei ", a declarat Beasley, în Dubai, scrie Reuters.

PROGNOZA METEO 25 octombrie. Ce se întâmplă în ultima săptămână din octombrie

G Ad:

După ce talibanii au înlăturat guvernul susţinut de Occident, în luna august, Afganistatul a intrat în criză. Miliarde de dolari, bani destinaţi economiei dependente de ajutor financiar, au fost blocate.

Criza alimentară a fost acutizată și de schimbările climatice. Afganistanul resimțea această situație de dinainte de preluarea puterii de către talibani.

"Ceea ce prezicem se întâmplă mult mai repede decât am anticipat. Kabulul a căzut mai repede decât oricine a anticipat şi economia se prăbuşeşte şi mai repede", a subliniat oficialul ONU.

Banii alocaţi pentru ajutor pentru dezvoltare ar trebui realocaţi pentru ajutor umanitar, lucur pe care unele ţări l-au făcut deja. Totodată fondurile îngheţate ar trebui canalizate prin intermediul Programului Alimentar Mondial, a explicat Beasley.

„Trebuie deblocate aceste fonduri pentru ca oamenii să poată supravieţui", a subliniat.

Aproximativ 220 de milioane de dolari sunt necesare, lunar, pentru ca Programul Alimentar Mondial să poată furniza parţial alimente pentru cele aproape 23 de milioane de persoane vulnerabile, în condiţiile în care iarna se apropie. 

Ştiri Recomandate

Horoscop. Două extreme de Crăciun. Cine este Grinch-ul

Spiritul Crăciunului învăluie aproape pe toată lumea....

Surprizele anului 2022. Accizele cresc pe toată linia

Nivelul accizelor va creşte uşor anul viitor pentru...

China a pus gând rău propriilor companii! Planuri malefice

Autoritățile chineze pregătesc măsuri care ar trebui să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro