ONU îl îndeamnă pe Elon Musk să se asigure că Twitter respectă drepturile omului
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Implantul cerebral realizat de Elon Musk vrea să facă persoanele paralizate să meargă și să redea orbilor vederea
Implantul cerebral realizat de Elon Musk vrea să facă persoanele paralizate să meargă și să redea orbilor vederea
Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, i-a cerut sâmbătă noului director al Twitter Elon Musk să se asigure ca aceste drepturi sunt respectate pe reţeaua de socializare.

"Vă cer să vă asiguraţi că drepturile omului sunt esenţiale pentru gestionarea Twitter sub conducerea dumneavoastră", a scris Türk într-o scrisoare deschisă, în care şi-a exprimat "aprecierea faţă de piaţa noastră publică digitală şi rolul Twitter în aceasta".

"Respectul pentru drepturile noastre comune ale omului ar trebui să acţioneze ca garanţii pentru utilizarea şi evoluţia platformei, ca toate companiile, Twitter trebuie să înţeleagă prejudiciile asociate cu platforma sa şi să ia măsuri pentru a le remedia", a adăugat el.

În acest sens, informaţiile potrivit cărora Elon Musk a concediat întreaga echipa a Twitter care s-a dedicat drepturilor omului "nu sunt, din punctul meu de vedere, un început încurajator", a apreciat oficialul ONU.

Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, care şi-a publicat scrisoarea deschisă pe Twitter, unde are aproximativ 25.000 de abonaţi, a enunţat şase principii fundamentale, printre care libertatea de expresie, protecţia vieţii private şi garantarea transparenţei.

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a preluat controlul Twitter pe 28 octombrie, după ce a cumpărat reţeaua de socializare pentru 44 de miliarde de euro.

El a dizolvat imediat consiliul de administraţie, a concediat managerii precum şi aproximativ jumătate dintre cei 7.500 de angajaţi. Elon Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conţinuturilor practicate de reţeaua de socializare, acuzată până în prezent că a cenzurat astfel opinii conservatoare, inclusiv prin suspendarea contului fostului preşedinte republican american Donald Trump, potrivit Digi.

Cum poţi plăti factura la energie electrică în 3-6 rate

Urmează două luni foarte grele pentru unii dintre români care vor primi facturi pe cinci luni, dar vestea bună este aceea că ei le pot plăti eşalonat.

Astfel, cel mai probabil, în luna noiembrie, consumatorii casnici vor primi două facturi la energie electrică, cele din iulie-august, iar în luna decembrie ar putea primi trei facturi, pentru lunile septembrie, octombrie şi noiembrie. 

În cazul acestor români care nu au primit facturile la energie electrică la timp, consumatorii casnici trebuie să ştie că pot să beneficieze de eșalonarea facturilor şi să le plătească în 3-6 rate.

"Din această perspectivă, criza energetică de anul acesta s-a suprapus și peste upgradarea sistemelor informatice ale companiei noastre, ceea ce a generat anumite sincope în procesul de facturare. 

Acum ne aflăm în plin proces de migrare a bazelor de date de pe fosta infrastructură pe noua infrastructură și din acest motiv vor fi anumite întârzieri. 

Directorul Hidroelectrica: "Până la sfârșitul lui noiembrie, finalizăm facturarea pentru august"

Estimăm că până la sfârșitul lunii noiembrie se va finaliza facturarea pentru luna august și mai departe şi mai departe intrarea în normalitate până la sfârșitul acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel