Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit ONU, nu mai puţin de 235 de milioane de oameni, sau unul din 33 de locuitori ai lumii - de la 1 la 45 în acest an - vor avea nevoie de ajutor în anul care vine pentru asigurarea unor nevoi de bază ca mâncarea şi apa potabilă. Mare parte dintre aceştia trăiesc în Siria, Yemen, Afganistan, Republica Democrată Congo şi Etiopia.
Este vorba de o creştere cu 40% în decurs de un an, relevă raportul privind perspectivele umanitare globale pe 2021 (Global Humanitarian Overview).
"Criza este departe de a se fi încheiat", a atenţionat într-un comunicat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, subliniind că "bugetele de ajutor umanitar stau sub spectrul precarităţii, în condiţiile în care impactul pandemiei continuă să se agraveze pe plan global".
ATENȚIONARE! Ceață pe șoselele din 12 județe
"Ţările bogate pot începe să vadă lumina de la capătul tunelului. Acest lucru nu e valabil şi pentru ţările sărace", a adăugat într-un comunicat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock.
Raportul consemnează că anul acesta statele au finanţat răspunsul umanitar cu o sumă record de 17 miliarde de dolari, care a ajuns la 70% dintre cei vizaţi, o creştere cu 6% faţă de 2019. ONU notează însă că este vorba de mai puţin de jumătate din cele 35 de miliarde de dolari de care este nevoie pentru a stăvili răspândirea foametei, pentru a reduce sărăcia şi pentru a-i ţine pe copii la şcoală în anul care vine.
Cele 35 de milioane de dolari (29 milioane euro) solicitate de ONU statelor donatoare sunt menite să asigure hrană, adăpost şi îngrijire medicală pentru 160 de milioane de oameni din 56 de ţări, în 2021. Alte organizaţii, cum este Crucea Roşie, urmează să livreze ajutor pentru ceilalţi până la 235 de milioane de oameni.
Închiderea şcolilor a afectat nouă din 10 elevi pe plan mondial, aproape 24 de milioane de copii riscând să nu mai revină la şcoală în acest an, se remarcă în raport. În acelaşi timp, impactul pandemiei asupra sistemelor alimentare s-a tradus şi prin extinderea foametei, ONU estimând că până la finele lui 2020 până la 270 de milioane de oameni vor fi privaţi de acces adecvat la hrană.
Costul satisfacerii necesităţilor de ajutor alimentar în acest an a fost de 9 miliarde de dolari, faţă de 5 miliarde în 2015, se mai menţionează în raport.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...