OPEC a înregistrat o creștere a producției de petrol în iulie, pe fondul unei oferte mai mari a Arabiei Saudite

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Sediul OPEC / sursa foto: Wikimedia Commons
Sediul OPEC / sursa foto: Wikimedia Commons
Grupul principalelor țări exportatoare de petrol a avut o ofertă excedentară de petrol în luna iulie a acestui an.

Producția de petrol a OPEC a crescut în iulie, în condițiile în care o revenire a ofertei Arabiei Saudite și creșteri mai mici ale altori membri ai organizației echilibrează impactul reducerilor voluntare de ofertă în curs de desfășurare de către membri din componența OPEC+.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol a pompat 26,70 milioane de barili pe zi (bpd) luna trecută, în creștere cu 100.000 bpd față de iunie, potrivit sondajului bazat pe informații de transport a țițeiului și detalii din surse din industrie.

Această creștere vine în ciuda faptului că OPEC+, care cuprinde OPEC și aliați precum Rusia, a menținut majoritatea reducerilor de producție până la finalizarea anului 2025 pentru a susține piața în fața creșterii slabe a cererii, a ratelor ridicate ale dobânzilor și a creșterii producției americane.

La reuniunea de joi a principalilor miniștri ai energiei din cadrul OPEC+, aceștia au hotărât să mențină politica privind producția de petrol, luând în calcul de asemenea un plan de a începe să scadă nivelul reducerilor de producție începând cu luna octombrie, când această creștere a producției ar putea fi oprită pentru scurt timp sau inversată, dacă este necesar.

Arabia Saudită a furnizat cea mai mare creștere a ofertei luna trecută, de 70.000 bpd, conform studiului, deoarece exporturile au revenit din iunie, când au fost mai mici decât se anticipase. Producția a atins 9 milioane bpd în iulie, aproape de obiectivul regatului Arabiei Saudite.

Nigeria a înregistrat cel mai mare declin, de 30 000 bpd, exporturile fiind mai mici de la o lună la alta, arată studiul.

Micile creșteri au provenit din Libia, Irak și Iran, doi dintre membrii care nu sunt nevoiți să reducă producția. Conform studiului, producția iraniană a ajuns la 3,22 milioane bpd, cea mai mare din 2018, potrivit studiilor Reuters.

Iranul a sporit exporturile în ultimii doi ani, în ciuda menținerii sancțiunilor americane în vigoare. Producția Irakului a crescut ușor, exporturile crescând de la o lună la alta, au arătat informațiile din studiu cât și o sursă care monitorizează transportul rutier de țiței.

OPEC a pompat cu aproximativ 240.000 bpd mai mult decât ținta sugerată pentru cei 9 membri acoperiți de acordurile de reducere a aprovizionării, Irakul reprezentând în continuare cea mai mare parte a excedentului, arată studiul.

Studiul este bazat pe informații de transport maritim oferite de surse externe, date de circulație LSEG, informații de la întreprinderi care urmăresc aceste transporturi, cum ar fi. Petro-Logistics și Kpler, și informații furnizate de surse, de la companiile petroliere, OPEC și experți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Factură energie electrică
Freepik.com
Bursa de la București

CCR a validat mandatul de preşedinte al lui Nicuşor Dan

Curtea Constituţională a României a validat rezultatul...

Hală industrială
Freepik.com
Freepik.com
România cere prelungirea PNRR
Banca JPMorgan
Congresmanul Joe Wilson
ANAF / Foto: DCBUsiness

Explorarea tehnologiei din spatele jocurilor de cazino live

Cazinourile online au evoluat considerabil de la...

Foto: REUTERS
Sinteza SA
Bursa
Negocieri

UE pregătește noi negocieri cu SUA

Uniunea Europeană urmează să trimită către SUA o propunere comercială...

Mama cu copil / Foto: Freepik
Contabili și economiști / FOTO: Facebook
Contabila
Ben & Jerry
Familie în vacanță / Foto: Freepik
Curs valutar. Foto: Pexels.com
Bursa de la București
Freepik.com
Freepik.com
Foto: pexels.com
Euro-dolar / FOTO: Freepik

pixel