Se apucă din nou de treabă la Răstolița! Hidrocentrala prinde viață după 35 de ani
Guvernul dă undă verde reluării...
Piețele materiilor prime sunt cele mai afectate de epidemia de coronavirus, pentru că pericolul încetinirii economiilor lumii și, implicit, a cererii de petrol și metale devine tot mai real. Spre deosebire de piața de capital, prețurile la materii prime reflectă mai mult sau mai puțin situația reală, motiv pentru care efectul negativ se simte mult mai puternic.
Comitetul tehnic al OPEC+. a cărui ședință a fost planificată pentru 3 martie, se va reuni cu o lună mai devreme, pe 4-5 februarie. ”După toate probabilitățile, ședința se va ține marți sau miercuri”, a declarat o sursă din interiorul OPEC.
Exagerează OPEC? Nu. Pe fondul stării de nervozitate tot mai accentuată, a incertudinilor legate de evoluția epidemiei de coronavirus, a speculațiilor și zvonurilor aproape apocaliptice legate de impactul acestei nenorociri asupra economiilor lumii, prețul petrolului marca Brent, de referință în Europa, a coborât sub 55 de dolari/baril, pentru prima dată din ianuarie 2019. Țițeiul american WTI a pierdut, la rândul său, 2,1%, coborând la 50,47 dolari/baril.
Citește și Barilul de petrol, scade pe fondul epidemiei din China
În aceste condiții, OPEC se pregătește pentru o serie de ședințe extraordinare, iar Rusia, care participă la acordul OPEC+ este pregătită să adere la orice decizie are forța necesară pentru a susține piața petrolului. Surse neconfirmare au estimat, printre altele, că OPEC ar putea hotărî o nouă reducere a cotelor de producție, deși analiștii consideră că o astfel de măsură nu poate redresa situația.
De ce? Pentru simplul motiv că, în cazul de față, cauza degringoladei nu poate fi stopată și, se pare, nici controlată. Virusul din China continuă să își facă de cap, omorând zilnic zeci de oameni și răspândindu-se cu rapiditate aproape în întreaga lume. Or, spun analiștii economici, o închidere a robineților de petrol nu îi va convinge pe investitori că lucrurile vor reveni la normal, mai ales că, la mai bine de o lună de la apariția primului caz de gripă nouă, nu există un antidot.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul dă undă verde reluării...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...
Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...
Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...