OPORTUNITATE pentru România, după ce se va încheia războiul Rusia-Ucraina: Ţara noastră nu a avut aşa ceva până acum!

Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
EXCLUSIV
Profesorul Mircea Coşea a atras atenţia, într-un dialog cu omul de afaceri Mohammad Murad, asupra a ceea ce trebuie să se întâmple în România după ce se va încheia conflictul din Ucraina. 

"În structura economiei româneşti este o parte pe care eu de foarte mult timp o numesc un tezaur al economiei româneşti, şi anume iniţiativa privată, capitalul privat care a contribuit foarte mult la ceea ce este România astăzi, a evoluat foarte mult, chiar dacă noi o criticăm. Iar în mare parte a evoluat datorită acestor investiţii pe care privaţii le fac.

Dar există, întotdeauna, un trend pe care nu putem să-l oprim: şi anume că în proximitatea unui război, investiţiile aşteaptă să se lămurească situaţia, riscul e foarte mare. Deci terminarea acestui conflict este necesară, dar va urma după aceea o perioadă pe care noi trebuie să o interpretăm cu foarte mare atenţie.

Eu cred că una dintre oportunităţile pe care România o are este schimbarea mentalităţii guvernamentale. Eu sper ca cei care ne conduc, indiferent din ce partid fac parte, să înţeleagă prin acest moment crucial că e nevoie de o schimbare importantă, structurală, de sistem, în România. Ţara noastră nu a avut, până acum, o linie de conduită în ceea ce înseamnă dezvoltarea economică. A fost de ici, de colo, mai punem pe aici, mai ia de dincolo...

Trebuie să existe două linii foarte clare. În primul rând să înţelegem că trebuie să avem o autosuficienţă din punct de vedere al consumului, să nu mai depindem de exterior, o ţară care să se poată autoaproviziona", a declarat profesorul Mircea Coşea, la DC News, la emisiunea "De Ce Nu în România?".

 

VIDEO: 

Youtube video image

 

Citeşte şi: Facturi mai mari decât pensia. Mohammad Murad, revoltat: Dacă UE ne dictează ce să facem, de ce nu studiază şi acest lucru?

 

Omul de afaceri Mohammad Murad subliniază faptul că Uniunea Europeană, înainte de a impune statelor membre reguli cum este cea de liberalizare a preţurilor la energie, ar trebui să vadă şi care este nivelul de trai al oamenilor, respectiv salariile şi pensiile. 

"Eu nu înţeleg un lucru. Oriunde mergem să cerem orice ni se spune ‚conform Uniunii Europene sau legilor europene’. Păi dacă pe de o parte ni se spune că totul vine de acolo, că ne dictează UE  - o dovadă în acest sens este liberalizarea preţurilor la energie – gaze şi curent electric – de ce nu au venit să studieze faptul că un pensionar din România, astăzi, are pensia mai mică decât facturile pe care le are de plătit la un apartament de 2-3 camere. Păi de ce? Dacă ni se spune că noi nu facem corect politica şi vin de afară şi ne impun anumite reguli...", a atras atenţia omul de afaceri Mohammad Murad, la DC News, în cadrul emisiunii "De Ce Nu în România?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel