Orban, despre pensii: Nu va fi nicio apocalipsă bugetară
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că Guvernul va încerca să refacă echilibrele economice
Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că Guvernul va încerca să refacă echilibrele economice
Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că aplicarea Legii pensiilor nu va duce la o 'apocalipsă bugetară' şi a afirmat că nu doreşte să emită o ordonanţă de urgenţă în domenii 'vitale şi sensibile'.

'Am văzut că toată lumea spune că, dacă se aplică Legea pensiilor, o să fie apocalipsa bugetară. Eu vă spun că nu va fi nicio apocalipsă bugetară. Legea pensiilor este în vigoare. Ca să poţi să schimbi Legea pensiilor, ai nevoie de o majoritate parlamentară. Eu vă spun din capul locului, eu nu vreau să dau o ordonanţă de urgenţă în astfel de domenii extrem de vitale şi de sensibile. Sigur că vom face o evaluare extrem de serioasă cu ce măsuri trebuie să luăm şi mai ales care este capacitatea reală de a putea susţine plata pensiilor', a afirmat şeful guvernului, care a participat la conferinţa 'Buget şi fiscalitate 2020: dinspre politica oficială spre mediul de afaceri', organizată de CursDeGuvernare.ro, cu sprijinul ASE şi AMCHAM.

Ludovic Orban: PSD a făcut un hocus-pocus fiscal

La aceeaşi conferinţă, economistul-şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, a afirmat că prorogarea Legii pensiilor este singura soluţie pentru ca deficitul bugetar să nu crească. Premierul Orban a făcut apel la programul de guvernare.

'Avem un program de guvernare pe care l-am prezentat. În acel program de guvernare este foarte clar că pregătim o echipă mai largă de lucru, care să îndrepte ce e de îndreptat în sistemul de pensii, pregătim studii de impact, analize foarte serioase, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă. Este puţin probabil ca în an electoral un Parlament să modifice legea', a apreciat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel