Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Deși au scăzut în 2020 din cauza pandemiei mondiale, emisiile de gaze cu efect de seră sunt pe cale să revină la nivelurile de dinaintea pandemiei, potrivit raportului anual "Global Carbon Budget".
Rezultatele, care sunt în curs de revizuire înainte de publicare, subliniază faptul că reducerea emisiilor este mai urgentă decât se credea până acum, dacă se dorește evitarea unei creșteri a temperaturilor medii globale cu peste 1,5 grade Celsius (2,7 grade Fahrenheit) peste nivelurile preindustriale. Acesta a fost obiectivul stabilit prin acordul privind clima de la Paris din 2015 și urmărit de țările reunite în prezent pentru un important summit al Națiunilor Unite privind clima la Glasgow, în Scoția.
Bugetul global al carbonului este elaborat cu ajutorul a zeci de cercetători din întreaga lume. Acesta monitorizează cantitatea de dioxid de carbon (CO2) emisă de oameni și cât de mult spațiu rămâne pentru ca aceste emisii să se încadreze în limita de 1,5 C.
„Cel mai bogat câine din lume” își vinde proprietatea din Miami pentru 32 de milioane de dolari
Când a fost publicat primul raport, în 2015, oamenii de știință estimau că Pământul avea un orizont de timp de 20 de ani înainte ca emisiile să ducă la o încălzire peste limita stabilită până la sfârșitul secolului. Dar producția de gaze cu efect de seră a crescut chiar mai repede decât se aștepta, jumătate din acest buget fiind cheltuit în doar ultimii șase ani.
Scenarii terifiante sunt tot mai probabile: incendii, inundații și uragane în întreaga lume
La nivelurile actuale de emisii, există șanse de 50% ca o creștere a temperaturilor de 1,5 C până la sfârșitul acestui secol să fie blocată până în anul 2033. Fără reduceri majore, scenarii terifiante sunt tot mai probabile – cu o creștere de 1,7 grade C inevitabilă până în 2042 și un salt de 2 grade C inevitabil până în 2054.
Temperaturile medii globale din ultimii 150 de ani au crescut cu aproximativ 1,1 grade C, intensificând incendiile, inundațiile și uraganele din întreaga lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...