Vaccinare. Marile companii fac ceea ce guvernelor le este frică să facă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Pe măsură ce cazurile de coronavirus din SUA încep să crească îngrijorător iar noile variante zădărnicesc reîntoarcerea la viața normală câteva companii majore au decis să ia taurul de coarne și să ia măsuri de care guvernele se tem.

În Statele Unite ale Americii, reprezentanții comisiei pentru ocuparea forței de muncă și egalitate de șanse au declarat că angajatorii pot solicita lucrătoeilor în mod legal vaccinările anti-COVID-19 pentru a se întoarce la un loc de muncă fizic, atâta timp cât respectă cerințele pentru a găsi aranjamente alternative pentru angajații care nu pot fi vaccinați din motive medicale sau pentru că au obiecții religioase.

Cu toate acestea, cerințele s-au dovedit a fi o problemă importantă, în timp ce liderii de afaceri analizează planurile de redeschidere a birourilor, întâmpinând în unele cazuri provocări juridice și o imensă împotrivire din partea lucrătorilor care refuză vaccinarea. Președintele Joe Biden a declarat marți că acum este în curs de examinare un mandat pentru a solicita vaccinarea tuturor angajaților federali.

Gigantul din tehnologie Google a anunțat miercuri cerința de vaccinare pentru cei care se întorc la birouri. Compania are aproximativ 135.301 de angajați, conform înregistrărilor SEC.

Într-o notă trimisă angajaților, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a anunțat, de asemenea, că politica „voluntară” a companiei de a lucra de acasă a fost prelungită până pe 18 octombrie, după ce inițial ar fi expirat pe 1 septembrie. În plus, Pichai a scris că „Oricine vine să lucreze în campusurile noastre va trebui să fie vaccinat”.

"Vom implementa această politică în SUA în următoarele săptămâni și ne vom extinde în alte regiuni în următoarele luni", a spus șeful executivului. „Implementarea va varia în funcție de condițiile și reglementările locale și nu se va aplica până când vaccinurile nu sunt disponibile pe scară largă în zona dvs.”

La câteva ore după măsura luată de Google  și Facebook anunțat că va solicita oricui care lucrează în campusurile sale din SUA să fie vaccinat anti-COVID-19.

În Germania, nevaccinații nu mai pot intra decât în acest fel

Măsura va fi extinsă și în afara SUA

Implementarea noii politici va depinde de „condițiile și reglementările locale”, a declarat vicepreședintele Facebook, Lori Goler, într-o declarație pentru ABC News. Va exista o procedură specială pentru cei care nu se pot imuniza din motive medicale a mai spus Goler.

Și angajații publicației Washington Post au primit o notă a editorului și CEO Frederick J. Ryan, Jr. care anunță obligativitatea pe care angajații o au de a se vaccina iar la angajare va trebui prezentată dovada imunizătrii complete.

O altă mare companie americană care își obligă angajații să se vaccineze este Delta Airlines.

E oficial! De mâine doar VACCINAȚII mai pot intra în anumite spații

Disney se alătură listei din ce în ce mai lungi de companii care își obligăangajații să se vaccineze.

Angajații care lucrează personal care nu sunt deja vaccinați au 60 de zile pentru a face acest lucru începând cu 30 iulie, în timp ce majoritatea angajaților care lucrează de acasă trebuie să prezinte dovada vaccinării înainte de întoarcere, a declarat Paul Richardson, vicepreședintele executiv senior al Disney și directorul resurselor umane.

Richardson a spus că Disney dezvoltă și protocoale de vaccinare și pentru angajații din afara S.U.A.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel