BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Dar nu, nu o panică provocată de evoluția războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Este teama de revolta rușilor, de o amplă mișcare de nemulțumire, cu consecințe mai mult sau mai puțin previzibile. Probabil tocmai de aceea instanța de judecată care a interzis, săptămâna trecută Facebook şi Instagram în Rusia a revenit acum asupra acestei hotărâri. Pentru că primii care ar putea coborî în stradă sunt tinerii, atât de conectați cu lumea digitală.
După ce, pe 21 martie, Tribunalul Tverskoi a interzis platformele ca fiind organizaţii "extremiste" în baza unei solicitări a procurorului general, acum a anunțat că cetăţenii ruşi pot folosi platformele social media atât timp cât activităţile sunt legale.
Compania-mamă Meta a fost acuzată că nu a eliminat apelurile la violenţă împotriva trupelor ruse în Ucraina. Chiar înainte de interdicţie, cele două platforme fuseseră blocate oficial pentru utilizatorii din Rusia, deşi au rămas accesibile utilizând servicii VPN.
VPN-urile (Virtual Private Network - reţea virtuală privată n.r.) permit utilizatorilor de internet să evite cenzura guvernamentală pentru a accesa site-uri restricţionate. Având în vedere statutul lor juridic neclar, multe persoane care foloseau cele două reţele sociale pentru a câştiga bani s-au văzut afectate după interdicţie.
Dar, după cum explica agenția TASS, instanţa a venit cu unele clarificări. Cu alte cuvinte, prima decizie a fost confuză.
"Aceste măsuri de protecţie judiciară nu limitează utilizarea de produse software ale Meta de către persoane fizice şi juridice care nu participă la activităţi interzise de lege", a precizat respectivul tribunal.
Membri ai parlamentului rus au declarat recent că nu intenţionează să adopte o interdicţie generală a utilizării de VPN-uri.
Citește și Bloomberg i-a terminat pe ruși! ”Fără el, orbecăim în întuneric”
În schimb, compania Bloomberg va dezactiva, începând cu 2 aprilie, accesul clienților ruși la terminalele sale, ce reprezintă un sistem informatic care oferă celor care joacă și se ocupă de piețele financiare informații, flux de știri, rapoarte și analize în timp real. În plus, prin aceste platforme se pot efectua tranzacții comerciale, se poate comunica. "Lansat în 1981, cu mult înainte ca PC-urile și internetul să fie omniprezente, terminalul Bloomberg a adus transparență pe piețele financiare", potrivit site-ului serviciului. Terminalul are aproximativ 325.000 de abonați în întreaga lume și costă 24.000 de dolari pentru un abonament anual.
Deconectarea de la terminal va fi, fără îndoială, foarte dureroasă pentru companiile de management, spune directorul general al Arbat Capital, Alexander Orlov. "Utilizăm terminalul pentru toate analizele macroeconomice și fundamentale, este o colecție imensă de toate datele și instrumentele de piață posibile - cifre, opinii, analize externe, comentarii. Fără terminal, nu vom face decât să orbecăim ca niște copii legați la ochi", a explicat Orlov, citat de Forbes.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...