Panouri solare reciclabile, noua invenție făcută de cercetătorii chinezi

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Noua descoperire pentru reciclarea panourilor solare
Noua descoperire pentru reciclarea panourilor solare
Deși o parte dintre materialele folosite la construirea panourilor solare sunt reutilizabile, există procese chimice prin care se folosesc substanțe dăunătoare pentru mediu în momentul reciclării. Un grup de cercetători a găsit o metodă mult mai eficientă pentru a evita deșeurile provenite de la panourile solare.

Un nou studiu a scos la iveală o metodă pentru a recicla un număr mare de panouri solare la sfârșitul ciclului lor de viață, relatează interestingengeneering.com

Cercetătorii de la Universitatea Wuhan și de la Universitatea de Nord-Est (NEU) din China au dezvoltat o nouă abordare pentru reciclarea sigură și ecologică a panourilor solare. Abordarea oferă o nouă oportunitate pentru eficiența panourilor solare și răspunde preocupărilor legate de o iminentă criză a deșeurilor solare în viitor.

Deși există tehnologia necesară pentru reciclarea unor componente precum siliciul, argintul și aluminiul, principalele componente ale panourilor solare, acestea folosește acid azotic, un compus foarte reactiv care generează deșeuri toxice greu de eliminat.

Configurația actuală a panourilor solare constă dintr-un cadru și un suport din aluminiu, un capac de sticlă cu un strat care elimină reflexiile razelor solare. Atât rama de aluminiu, cât și capacul de sticlă pot fi îndepărtate cu ușurință și refolosite.

Pentru a scoate siliciul de înaltă calitate din celulele solare și argintul din cablaje, reciclatorii folosesc acid azotic și alte substanțe chimice pentru a dizolva aceste componente importante. Pentru a evita poluarea rezultată din aceste substanțe, cercetătorii au înlocuit acizii cu un amestec de hidroxid de sodiu și de potasiu (NaOH/KOH), care este foarte reactiv cu orice componentă cu care intră în contact.

Metoda cercetătorilor arătat că reciclarea unui kilogram de material provenit din panouri solare a redus emisiile de carbon cu 14 kg, care ar fi provenit din metoda clasică de extragere a materialelor precum argintul sau siliciul.

Prin extinderea și automatizarea acestei abordări, cercetătorii sunt încrezători că se poate face față oricărui volum de panouri solare atunci când acestea ajung la sfârșitul ciclului lor de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Freepik.com
SUA / UE. Foto: Freepik.com
Freepik.com
Germania / FOTO: Unsplash
Foto: Freepik.com

Borsec, reconfirmat Superbrand pentru a opta oară

Recunoașterea celei mai titrate ape minerale naturale...

Nicușor Dan, validare la CCR / Foto: George Calin / Inquam Photos
Telegram / sursa foto: Wikimedia Commons / Yuri Samoilov
Bursa de Valori București
Universitatea Harvard
Aramco
Camera Reprezentanților
PNRR, în impas
Permise auto
PNRR
Banca Naționala a României
Marcel Boloș
Controale masive ale ANAF. Cine este vizat
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Factură energie electrică
Freepik.com
Rabla. Foto: Pexels.com
Bursa de la București

CCR a validat mandatul de preşedinte al lui Nicuşor Dan

Curtea Constituţională a României a validat rezultatul...

Hală industrială
Freepik.com

pixel