Parlamentul, convocat pentru sesiune extraordinară. Ce legi vor să rezolve
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară
Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară
Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară în perioada 1-5 iulie, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

"Am luat decizia convocării unei sesiuni extraordinare săptămâna viitoare, 1-5 iulie, unde vom discuta despre numirile la Consiliul Fiscal, la BNR. De asemenea, în această săptămână, pentru că este vorba de instituţii aflate în subordinea Parlamentului, este numirea pe locul vacant de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi la Avocatul Poporului, unde termenul de depunere a candidaturilor este marţi, 25 iunie, iar votul în plen urmează să fie dat pe 26 iunie", a informat Tăriceanu, luni, după şedinţa Birourilor permanente reunite, adăugând că a fost stabilit şi calendarul sesiunii. 

Totodată, în sesiunea extraordinară, plenul Parlamentului va dezbate şi vota propunerea legislativă avansată de Comisia specială parlamentară pentru reglementarea votului din diaspora şi vor fi analizate propunerile de modificare a Constituţiei, astfel încât să fie transpuse şi incluse în Legea fundamentală chestiuni legate de întrebările de la referendumul din 26 mai. 

El a explicat că pentru sesiunea extraordinară sunt două subiecte foarte importante de ordin politic. 

"Prima este legată de intenţia noastră de a dezbate şi vota propunerile legislative de modificare a legislaţiei de Cod electoral, pentru a facilita votul românilor din străinătate. Comisa specială comună va lucra în această săptămână în acest sens şi va veni cu propunerile pentru plenul comun din sesiunea extroardinară. Am convenit ca săptămâna viitoare să discutăm propunerile de modificare a Constituţiei, pentru a include soluţiile la întrebările de la referendum. Acest lucru se va face la Senat - Comisia juridică şi Comisia pentru constituţionalitate - şi la Camera Deputaţilor - Comisia juridică. De aceea este nevoie de declanşarea procedurii de modificare a Constituţiei. Aceasta se poate face în mai multe feluri. O variantă este ca preşedintele să solicite la sesizarea Guvernului, dar vom recurge la o formulă mult mai eficientă. Această propunere va fi semnată de o serie de parlamentari care doresc să îţi asume această iniţiativă", a adăugat Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului a menţionat că în această săptămână, ultima din sesiunea ordinară, va fi declanşată procedura de vacantare şi de numire la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...

Cursul BNR. Leul a scăzut față de euro, aurul s-a scumpit

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

România importă mai multe gaze ca anul trecut

România a început anul cu un import mai mare de gaze...

Economia Japoniei s-a contractat în primul trimestru

Economia Japoniei a scăzut în primul trimestru iar yenul...

Cum va fi eliminată plafonarea prețurilor la energie

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică...

După 55 de activitate, Chevron părăsește Marea Nordului

Chevron urmează să lanseze operațiunea de vânzare...

Sony prezintă două noi smartphone-uri Xperia

Sony își reînnoiește gama Xperia cu două smartphone-uri...

Ce este Project Astra de la Google

Inteligența artificială și realitatea augmentată vor...

Pentru JO 2024, armele pentru scrimă sunt fabricate manual

„O meserie atipică, cu oameni atipici”: la Blaise...


pixel