Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Legea va înăspri limitele impuse fermelor și fabricilor în ceea ce privește eliminarea deșeurilor și a gazelor poluante, pentru a încerca să reducă daunele aduse mediului înconjurător.
Parlamentul a adoptat legea cu 393 de voturi pentru, 173 împotrivă și 49 de abțineri. Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să-și dea aprobarea finală înainte ca legea să intre în vigoare.
Legea nu va acoperi creșterea intensivă a bovinelor, după ce legislatorii și țările UE au convenit să elimine această parte a propunerii Comisiei Europene. În schimb, Comisia trebuie să evalueze, până în 2026, cum să abordeze problema emisiilor provenite din creșterea bovinelor.
Potrivit Agenției Europene de Mediu, creșterea bovinelor este cel mai mare emițător de amoniac și unul dintre principalii emițători de metan din sectorul creșterii animalelor din Europa.
Noua lege se va aplica fermelor de creștere a porcilor cu cel puțin 350 de unități de creștere a animalelor - mai mult decât dublând pragului propus inițial de Comisie. Noile limite, care se vor aplica din 2030, vor acoperi fermele de păsări de curte cu peste 280 de unități de creștere de animale.
"Doar 30% dintre cele mai mari ferme de porci și de păsări de curte la scară industrială vor intra în domeniul de aplicare al directivei revizuite", a declarat comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius.
Propunerea inițială a Comisiei, din 2022, ar fi impus noile limite tuturor fermelor de bovine, porcine și de păsări de curte cu peste 150 de unități de animale - aproximativ 185 000 dintre cele mai mari ferme europene.
UE se străduiește să răspundă la protestele fermierilor desfășurate de-a lungul ultimelor luni în legătură cu probleme precum importurile de alimente ieftine și politicile ecologice.
Pentru a încerca să calmeze protestele, Bruxelles-ul a slăbit unele măsuri ecologice, în ciuda faptului că agenția de mediu a UE a avertizat că este nevoie de mai multe politici de protecție a climei, nu de mai puține, pentru a-i ajuta pe agricultori să se adapteze la înrăutățirea condițiilor meteorologice extreme.
Țări precum Bulgaria, Germania, Italia și Polonia au făcut presiuni pentru ca mai puține ferme să fie incluse în politica de combatere a poluării, afirmând că planul inițial era nerealist și împovărător.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...