PENSII. Declarații de ultimă oră ale ministrului Muncii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Știm că, pentru pensionari, majorările care s-au produs nu sunt suficiente, a declarat ministrul muncii, Marius Budăi. Dar ceea ce facem, facem etapizat, în măsura în care ne permite economia. 

Invitat la emisiunea ”Punctul de întâlnire”, Marius Budăi, a făcut o serie  cu privire la pensiile și salariile românilor.

„Ultimele cifre ne arată că sunt 5.011.000 de pensionari. Sunt, într-adevăr, 5,5 milioane de salariați, dar sunt 6,4 milioane de contracte de muncă. Nu intră angajații din sistemul de apărare, din servicii. Apăsarea foarte mare și întrebările domnului președinte se bat cap în cap pentru că avem inițiative legislative ale opoziției care solicită niște chestiuni extravagante de măriri a salariului, a punctului de pensii. Eu condamn foarte mult aceste declarații și le consider declarații iresponsabile”.

Oficialul a amintit, printre altele, că pensiile sub 2000 de lei nu sunt impozitate. În prezent, punctul de pensie este de 1.100 lei, se va ajunge la 1.265 în 2019. Practic, în următorii doi ani, pensiile se vor dubla. 

Începând cu 1 septembrie 2019 va fi un plus de 165 de lei la punctul de pensie. Potrivit spuselor sale, inflația nu a erodat creșterea pensiilor.

Marius Budăi a subliniata că nici un pensionar nu va pierde la pensie. Nici o pensie nu va scădea. Dacă va exista o scădere fie și de câțiva leuți, se rămâne la valoarea de dinainte, a asigurat ministrul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...


pixel