Pentagonul testează o nouă tehnologie de recunoaștere. E altceva
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O tehnologie de recunoaștere altfel decât celelalte
O tehnologie de recunoaștere altfel decât celelalte
După recunoaștere facială și amprentare, o nouă tehnologie s-ar putea impune de la sine - identificare, la distanță, după bătăile inimii. Cercetătorii americani sunt convinși că inima nu înșală niciodată. Pentagonul gândește la fel. 

Pentagonul a elaborat tehnologia laser Jetson, care monitorizează mișcările pielii generate de bătăile inimii și surprinde nuanțele ritmului cardiac, individuale pentru fiecare om, relatează MIT Technology Review. Autorii proiectului susțin că Jetson funcționează pe o distanță de până la 200 de metri și are o precizie de 95%.

Lucrările sunt încă la început și, fără îndoială, este nevoie de perfecționare. Nu de altceva, dar aparatul reușește să-și îndeplinească misiunea numai dacă persoanele vizate poarte haine ușoare. Un palton, spre exemplu, este încă de nepătruns. În plus, identificarea durează circa 30 de secunde, ceea ce înseamnă că ținta Jetson ar trebui să rămână nemișcată.

Citește și Pentagonul vrea costum robotizat pentru vindecarea rănilor

În schimb, există și avantaje. Înainte de toate pentru că ”semnătura inimii” este foarte greu de falsificat decât un chip sau amprenta unui deget susțin creatorii tehnologiei. Ceea ce înseamnă că Jetson va deveni un ajutor neprețuit pentru structurile care răspund de securitate, dar și pentru militari. În plus, există și o parte ”pașnică” a utilizării aparaturii: cu ajutorul ei, medicii pot urmări de la distanță starea de sănătate a pacienților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel