Pericolul neștiut din ceașca de cafea. NU este ce credeți
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Așa au stabilit experții americani
Așa au stabilit experții americani
Și nu este vorba doar despre cafea, ci despre cafea alături de alcool și băuturi zaharoase. Problema este că, dincolo de relele obișnuite pe care le provoacă, toate aceste produse pot conduce la apariția unor leziuni cerebrale și tulburări cognitive. În orice caz, este ceea ce susțin nutriționiștii americani într-un articol publicat în revista Eat This, Not That!

Ce spun experții. Ei avertizează că o cantitate mare de alcool ucide neuronii, iar consumul regulat de alcool poate afecta creierul. Băuturile zaharoase vor avea același efect.  

În ceea ce privește cafeaua, dacă o cantitate relativă mică de cofeină are un efect pozitiv asupra procesului de gândire, dragostea excesivă pentru această băutură, consumată la orice oră a zilei, reduce funcția cognitivă și are pericole ascunse.

Cu alte cuvinte, fiți mai prutenți când vine vorba de cafea. Bine, bine, dar când trebuie să ne oprim? O doză mai mare de șase cești pe zi este deja periculoasă. Aceasta amenință să micșoreze creierul și să dezvolte demența. De asemenea, medicii au sfătuit să supravegheze consumul de ciocolată și ceai.

Citește și Șase reguli pentru a deveni BOGAȚI. Salariul NU contează

Cercetătorii din Ungaria au descoperit anterior că un consum de până la trei cești de cafea pe zi este asociat cu un risc redus de accident vascular cerebral și de deces din cauza bolilor cardiovasculare. Cei care au consumat moderat băutura au avut un risc de deces mai mic cu 12%, un risc de boli cardiovasculare cu 17% și un risc de accident vascular cerebral cu 21% mai mic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel