Permis de conducere digital în Australia
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Lucrurile se simplifică
Lucrurile se simplifică
Compania Thales a implementat, în Australia, permisul de conducere digital pentru rezidenții din Queensland. Accesul la aplicație este deschis tuturor locuitorilor.

De la lansarea sa la sfârșitul anului 2023 de către Departamentul de Transport și Drumuri Principale din Queensland (TMR), peste 500.000 de rezidenți din această regiune au descărcat noua aplicație digitală pentru permis de conducere dezvoltată de Thales și partenerii săi locali, Code Heroes și Aliva.

Platforma de servicii de identificare digitală a Thales alimentează aplicația și oferă găzduire securizată cibernetică pentru datele de identitate ale utilizatorilor.

Aplicație de verificare

Companiile, care trebuie să verifice cerințele de identitate sau de vârstă pentru a furniza bunuri sau servicii, pot descărca aplicația de verificare „Verifier for Digital License”, care confirmă electronic autenticitatea datelor primite dintr-o aplicație de licență digitală.

Aplicația Queensland este primul permis de conducere digital compatibil internațional implementat în Australia, permițând utilizatorilor să-și prezinte și să-și partajeze identitatea digitală în toate jurisdicțiile locale și internaționale care îl acceptă.

Standarde internaționale

„Aplicația Queensland Digital License este o piatră de hotar semnificativă pe piața de identificare digitală, arătând importanța și apetitul crescând pentru permisele de conducere mobile, îndeplinind standardele internaționale și interoperabilitatea transfrontalieră”, a declarat Youzec Kurp, vicepreședinte al soluțiilor de identitate și biometrice pentru Thales.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel