Pește congelat și varză fără limite: Cum îi motivează Rusia pe recruți

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Pește congelat și varză fără limite: Cum îi motivează Rusia pe recruți / Photo by Los Muertos Crew
Pește congelat și varză fără limite: Cum îi motivează Rusia pe recruți / Photo by Los Muertos Crew
Când banii sau patriotismul nu mai sunt de ajuns pentru a inspira rușii să se înroleze pentru lupta în Ucraina, e timpul armelor grele precum alimentele de bază.

Cel puțin trei regiuni rusești promit să ofere familiilor noilor recruți vite, pește și legume, de când Vladimir Putin a ordonat mobilizarea rezerviștilor în urmă cu două săptămâni, scrie The Moscow Times.

Cel puțin trei regiuni rusești promit să ofere familiilor noilor recruți vite, pește și legume, de când Vladimir Putin a ordonat mobilizarea rezerviștilor în urmă cu două săptămâni. Cea mai generoasă ofertă până acum vine din partea republicii Tuva din Siberia, care săptămâna trecută a început o acțiune fulger de oferire de recompense familiei fiecărui nou soldat.

Recompensele distribuite rudelor celor înrolați includ o oaie vie, 50 de kilograme de făină, doi saci cu cartofi și varză „în cantitatea necesară”.

Tuva este locul de naștere al ministrului apărării rus Serghei Șoigu și una dintre cele mai sărace regiuni din țară. Publicații independente de investigații au trasat o corelație puternică între rata sărăciei și proporția recruților mobilizați pe care o oferă fiecare regiune din stat.

Ofertele au continuat în această săptămână, autoritățile din regiunea Sahalin din Orientul Îndepărtat promițând 5 kilograme de pește congelat familiilor recruților mobilizați.

În regiunea Kurgan din Urali, autoritățile au promis vineri un kilogram de sllănină recruților care se prezintă la încorporare.

Printre primii care au oferit stimulente pentru noii recruți a fost orașul Obninsk, în apropiere de Moscova, al cărui primar a promis, la începutul săptămânii trecute, prânzuri gratuite la școală pentru copiii recruților.

Șoigu a anunțat săptămâna aceasta că aproximativ 200.000 de rezerviști au fost mobilizați până în prezent, iar alți aproximativ 100.000 sunt în curs de a fi chemați.

Putin sechestrează proiectul Sakhalin-1, condus de Exxon Mobil în Orientul Îndepărtat al Rusiei

Rusia elimină forțat pe americanii de la Exxon Mobil din proiectul Sakhalin-1 sărind peste tot procesul de ieșire al americanilor.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret prin care se înființează un nou operator pentru proiectul de petrol și gaze Sakhalin-1, condus de Exxon Mobil în Orientul Îndepărtat al Rusiei.

Măsura lui Putin care afectează cea mai mare investiție a Exxon în Rusia imită o strategie pe care a folosit-o pentru a prelua controlul altor proprietăți energetice din țară.

Decretul conferă guvernului rus autoritatea de a decide dacă acționarii străini pot păstra participații în cadrul proiectului.

Exxon deține o participație de 30% ca operator în Sakhalin-1, având ca parteneri compania rusă Rosneft, compania indiană ONGC Videsh și japonezii de la SODECO.

Producția de petrol la proiectul Sakhalin-1 a scăzut la doar 10.000 de barili pe zi în iulie, de la 220.000 barili înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, notează Reuters.

Ieșirea Exxon

Exxon încearcă să iasă din operațiunile sale din Rusia și să transfere rolul său în Sakhalin-1 către un partener încă din martie, după sancțiunile internaționale impuse Moscovei.

Guvernul Rusiei și Exxon au intrat în conflict, producătorul de petrol amenințând că va recurge la arbitraj internațional dar vineri a refuzat să comenteze decretul de vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel