Petrolul și gazele naturale. Directorul BP: ”Voi spune ceva care va enerva”

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Omul de afaceri are o părere oarecum diferită
Omul de afaceri are o părere oarecum diferită
Directorul general al companiei British Petroleum, Bernard Looney, a declarat că petrolul și gazele naturale vor rămâne parte a sistemului energetic global pentru mulți ani de acum înainte. Omul de afaceri a recomandat colegilor săi de breaslă și nu numai să se concentreze mai degrabă pe decizii menite să conducă la o reducere a emisiilor nocive, decât pe dezbateri ideologice, și să prevină creșterea prețurilor la carburanți pentru consumatori, relatează CNBC.

"Voi spune ceva care va enerva, pentru că mai este la modă să afirmi că petrolul și gazele naturale vor rămâne în sistemul energetic timp de decenii, dar aceasta este realitatea", a declarat Bernard Looney într-un interviu acordat în cadrul forumului industriei energetice ADIPEC din Abu Dhabi. 

El a subliniat că, potrivit raportului "Achieving Net Zero" (Net Zero) al Agenției Internaționale pentru Energie, dependența globală de petrol nu va dispărea complet până în 2050, când industria de resort va continua să livreze pe piață aproximativ 20 de milioane de barili pe zi.

În opinia lui Looney, hidrocarburile vor continua să joace un rol și în viitor, în ciuda eforturilor agresive de tranziție către surse de energie regenerabilă, iar cel mai bun lucru care poate fi făcut într-o astfel de situație este să se echilibreze extracția și prelucrarea combustibililor fosili pentru a reduce emisiile de carbon.

Looney a mai spus că nu ar trebui să se permită reducerea drastică a aprovizionării cu petrol și gaze, pentru ca prețurile să nu crească, făcându-i pe oameni să respingă ideea tranziției energetice. Șeful BP a subliniat că cererea și interesele consumatorilor trebuie luate în considerare atunci când se extinde oferta de surse alternative pe piața energetică.

Citește și Conpet, profit net cu 14,2% mai mare în 2021 față de 2020

BP dezvoltă în mod activ surse de energie regenerabilă. Gigantul energetic are o conductă de energie verde cu o capacitate de peste 23 de gigawați, iar proiecte în domeniul energiei eoliene și al combustibilului pe bază de hidrogen sunt în curs de implementare. 

Anterior, BP a devenit una dintre cele peste 150 de companii care s-au alăturat inițiativei "Call for Action". Companiile au solicitat cerințe de mediu mai stricte pentru industria navală din întreaga lume, pentru a accelera decarbonizarea acesteia până în 2050.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

S&P Global
Foto: Oana Pavelescu
Estimări și calcule / FOTO: Freepik
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Bani
Guvern sediu
Termocentrală
Foto: REUTERS
Tractor pe câmp / FOTO: Freepik

Programul Rabla pentru Tractoare. Lista dealerilor validați

Lista dealerilor validați, care au semnat contractele de...

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Navă cargo / Foto: Freepik
panouri solare
Bursa de valori
Fum alb care anunță că un nou papă a fost ales de conclav

Habemus papam! A ieșit fum alb din hornul Capelei Sixtine

Vestea bună a zilei vine de la Vatican unde pe hornul...

Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
Tribunal
Banca Naționala a României
Ministerul Finanțelor
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Arme / Foto: Freepik
Nicolae Giugea este noul șef al Casei Naționalede Pensii
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik
Donald Trump
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Se impune o revizuire profundă / FOTO:Freepik

pixel