Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Pfizer și partenerul său german BioNTech au dat în judecată Moderna la Înalta Curte din Londra în septembrie 2022, încercând să revoce brevetele deținute de Moderna, care a ripostat câteva zile mai târziu, susținând că brevetele sale au fost încălcate.
Procesele concurente legate de cele două vaccinuri ale companiilor, care au contribuit la salvarea a milioane de vieți și au adus companiilor miliarde de dolari, reprezintă doar o filieră a litigiilor în curs de desfășurare în întreaga lume care se concentrează pe tehnologia ARN mesager (ARNm).
Moderna susține că Pfizer și BioNTech au copiat progresele în materie de ARNm pe care aceasta le-a inițiat și le-a brevetat cu mult înainte ca pandemia COVID-19 să înceapă la sfârșitul anului 2019.
Compania americană Moderna solicită despăgubiri pentru presupusa încălcare a brevetelor sale de către Pfizer și de către Comirnaty shot de la BioNTech, pentru vânzările din martie 2022.
Pfizer a obținut vânzări de 11,2 miliarde de dolari din vânzările vaccinului său anti-Covid ”Comirnaty” anul trecut, în timp ce Moderna a câștigat 6,7 miliarde de dolari din vaccinul său ”Spikevax”, afisând sumele potențial uriașe aflate în joc.
Cu toate acestea, Pfizer și BioNTech cer Înaltei Curți să revoce brevetele Moderna, argumentând că dezvoltările Moderna privind tehnologia ARNm au reprezentat îmbunătățiri evidente față de lucrările anterioare.
Litigiul de la Londra a fost împărțit în trei procese separate, unul dintre ele urmând să ia în considerare angajamentul din 2020 al Moderna de a nu-și aplica brevetele legate de vaccinuri în timpul pandemiei care va începe în perioada următoare.
Pfizer, BioNTech și Moderna sunt, de asemenea, implicate în proceduri paralele în Germania, Olanda, Belgia și Statele Unite, o mare parte dintre acestea fiind suspendate, cum este cazul și la Oficiul European de Brevete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...