Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Este un mediu cu adevărat provocator pentru noile listări în acest moment. Mulți investitori se confruntă cu faptul că portofoliile lor devin negative", a explicat Andreas Bernstorff, șeful piețelor europene de capital, de la BNP Paribas SA.
La New York, cel puțin nouă firme și-au anulat IPO din cauza volatilității pieței, inclusiv platforma de resurse umane în cloud Justworks Inc. și Four Springs Capital Trust, a precizat agenția.
În Europa, o situație similară s-a înregistrat și în cazul start-up-ului WeTransfer, care și-a retras oferta din Amsterdam după ce nu a reușit să atragă suficientă cerere din partea investitorilor. La fel s-a întâmplat și cu producătorul german de medicamente Cheplapharm Arzneimittel. În Asia, compania sud-coreeană Hyundai Engineering și-a retras listarea de 1 miliard de dolari după ce nu a reușit să atragă o cerere la prețul dorit.
Scăderea cererii din partea investitorilor și volatilitatea piețelor au dus la anularea ofertelor publice inițiale la nivel mondial, a căror valoare aproape s-a dublat față de anul trecut, ajungând la 6,2 miliarde de dolari până în prezent. În Hong Kong, veniturile au scăzut cu peste 40%, în condițiile în care măsurile radicale de reglementare din China forțează companiile să amâne planurile de IPO.
Citește și AUR, mai este activul de REFUGIU? Ce sfaturi dau experții
"Ar fi o decizie foarte curajoasă pentru companii să urmărească un IPO în contextul actual", a declarat Virginie Maisonneuve, director de investiții în acțiuni la nivel mondial la Allianz Global Investors.
Cu toate acestea, experții au constatat că unele piețe au reușit să evite perturbările majore. De exemplu, compania sud-coreeană LG Energy Solution a reușit să strângă luna aceasta aproximativ 10,7 miliarde de dolari în cadrul celei mai mari oferte publice inițiale din țară. LG Energy Solution a fost devansată doar de producătorul american de automobile electrice Rivian, care a strâns 11,9 miliarde de dolari. În general, experții sugerează că piețele IPO-urilor ar putea să se redreseze rapid în 2022, odată cu stabilizarea piețelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...