Ştirile dimineţii. Cele mai importante informaţii, la început de zi
Grupaj de ştiri. Click pe...
Dolarul american a fluctuat într-un interval restrâns joi, chiar dacă investitorii și-au intensificat așteptările ca Rezerva Federală a SUA să reducă ratele dobânzilor săptămâna viitoare, în timp ce yenul japonez a scăzut pe fondul unor noi rapoarte media care indică faptul că Banca Japoniei ar putea menține ratele neschimbate, transmite Reuters.
Dolarul australian a înregistrat o creștere semnificativă după ce datele privind ocuparea forței de muncă au depășit estimările, sugerând o piață a muncii mult mai rezistentă decât se anticipa. Euro s-a menținut stabil înaintea deciziei de politică monetară a Băncii Centrale Europene, programată pentru mai târziu în cursul zilei.
Raportul privind indicele prețurilor de consum (CPI) din SUA, publicat miercuri, a fost în linie cu prognozele, înregistrând o creștere de 0,3% în noiembrie, cea mai mare din aprilie, după patru luni consecutive cu un avans de 0,2%.
Piețele estimează acum o probabilitate de 98,6% ca Rezerva Federală să reducă ratele dobânzilor cu 25 de puncte de bază la întâlnirea din 17-18 decembrie, față de o probabilitate de 78,1% estimată săptămâna trecută, conform instrumentului CME FedWatch.
Indicele prețurilor producătorilor din SUA, așteptat să fie publicat mai târziu joi, ar putea întări aceste așteptări.
Traiectoria ratelor dobânzilor după decembrie este însă mai incertă, având în vedere că indicele de bază al inflației a continuat să crească în ultimele luni, a precizat Carol Kong, strateg valutar la Commonwealth Bank of Australia.
„Dolarul american va rămâne probabil atractiv, pe măsură ce îngrijorările legate de o stagnare a dezinflației susțin așteptările pieței pentru un ritm mai gradual al reducerilor de dobânzi de către FOMC anul viitor,” a declarat aceasta.
Investitorii analizează, de asemenea, cum ar putea influența perspectivele Fed propunerile de tarife și reduceri de taxe ale președintelui ales Donald Trump, care sunt de așteptat să fie inflaționiste.
Indicele dolarului, care măsoară moneda americană în raport cu șase valute majore, a rămas aproape neschimbat la 106,580, după ce a atins miercuri cel mai ridicat nivel de la 27 noiembrie, la 106,81.
Dolarul a crescut cu 0,17% față de yen, la 152,72 yen, după ce miercuri a atins un maxim al ultimelor două săptămâni, de 152,845 yen, pe fondul reducerii așteptărilor pentru o majorare a ratelor dobânzilor în Japonia săptămâna viitoare.
Reuters a raportat joi că Banca Japoniei ar înclina să mențină ratele neschimbate, deoarece factorii de decizie doresc să evalueze mai atent riscurile externe și perspectivele salariale pentru anul viitor.
Cu toate acestea, având în vedere că piețele estimează acum o posibilă majorare a ratelor în ianuarie, această schimbare nu a devenit încă un factor determinant major pentru investitorii care doresc să achiziționeze dolari în raport cu yenul, a declarat Akira Moroga, strateg șef la Aozora Bank.
În alte părți ale Asiei, investitorii urmăresc îndeaproape știrile din cadrul Conferinței Centrale de Lucru Economic a Chinei, care se desfășoară cu ușile închise.
Un raport Reuters conform căruia China ia în considerare să permită o monedă mai slabă anul viitor a pus presiune pe yuan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...